SCANDALUL e-mailurilor ia amploare. Hillary Clinton poate ajunge după gratii. Acuzațiile sunt foarte GRAVE

SCANDALUL e-mailurilor ia amploare. Hillary Clinton poate ajunge după gratii. Acuzațiile sunt foarte GRAVE

Procurorul general interimar al Statelor Unite, Matthew Whitaker a afirmat recent că Hillary Clinton trebuie să fie anchetată pentru neglijență și folosirea mesageriei electronice private în perioada în care a fost secretar de Stat.

Matthew Whitaker crede că expedierea documentelor clasificate de pe computerul personal al fostului secretar de stat constituie o problemă serioasă, potrivit b1.ro

Atunci, FBI a declanşat o anchetă privind spargerea contului de e-mail al acestuia. Contul conţinea 2.200 de e-mail-uri cu informaţii clasificate şi alte 22 de nivel Top Secret. Hillary Clinton a declarat la acea vreme că nu a trimis e-mailuri cu informaţii clasificate, însă FBI a găsit peste 100 de e-mailuri de acest fel, pe servere. Actualul procuror general a ridicat problema anchetării fostului secretar de Stat într-un interviu în 2016.

”Lucrul de care ar trebui să fie îngrijorată, şi anume că aceste email-uri erau stocate pe serverul de acasă când deţine o poziţie oficială, şi îmi imaginez că Departamentul de Stat gestionează o mulţime de probleme de securitate şi mulţi oameni înţeleg că toate serverele din Statele Unite sunt vulnerabile la un atac din partea hackerilor din China, din Rusia şi din alte părţi, cred că toate astea ridică multe semne de întrebare”, declara atunci Matthew Whitaker.   Faptul că fostul director FBI James Comey a concluzionat că Hillary s-a făcut vinovată doar de neglijenţă şi împotriva acesteia nu au fost aduse acuzaţii este principalul motiv pentru care cazul fostului secretar de Stat trebuie anchetat, susţine procurorul general. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent au apărut informaţii că un angajat al unui serviciu american de informaţii a fost concediat după ce le-a semnalat superiorilor săi indicii ale unor vulnerabilităţi în aplicaţiile Google pentru comunicaţii secrete. 

Acest fapt demonstrează că serviciile chineze de informaţii au avut acces la toate mesajele trimise de Hillary Clinton pe computerul său, scrie Conservative Daily Post, care preia acuzaţiile formulate la adresa fostului secretar de Stat de preşedintele Donald Trump.

Eventualele scurgere de informaţii conţinute în mesajele cu informaţii clasificate şi a celor de nivel Top Secret ar fi dus la arestarea sau chiar moartea agenţilor serviciilor de informaţii care operează în China, susţine publicaţia citată. Conducerea de atunci a FBI a negat aceste informaţii. 

Whitaker crede că justiţia ar trebui să îşi îndrepte privirile şi spre legăturile dintre mediul politic şi Fundaţia Clinton, care a finanţat cu fonduri generoase campania electorală a fostului secretar de stat în alegerile prezidenţiale din 2016. 

"Întotdeauna am crezut că Fundaţia Clinton este o metodă foarte sofisticată de a ocoli legile privind finanţarea campaniilor electorale şi de a permite intrarea unor donaţii nelimitate şi de a obţine astfel favoruri pentru un candidata prezidenţial, fapt care, sincer, este fără precedent în istoria acestei ţări", a declarat procurorul general interimar pentru publicaţia Conservative Daily Post. 

Suspiciunile acestuia referitoare la decizia de neînceperea urmăririi penale a fostului secretar de stat se îndreaptă şi spre Lorreta Lynch, procuror general al Statelor Unite din acea perioadă şi apropiat al Fundaţiei Clinton.