Două dintre personajele cheie în scandalul fratelui președintelui Traian Băsescu au conexiuni cu  partidele politice, de care acestea se prefac că au uitat. Marian Căpățână a fost liderul PDL Drăgănești Olt și a candidat, în 2012, pentru un mandat de senator din partea ARD, fără a fi ales. În 2009, Bercea Mondialu’ a făcut o vizită la sediul central al PSD. De asemenea, surse politice susțin că Siminica Mirea, care  a fost aleasă anul trecut în funcția  de președinte al PDL Olt, este verișoara lui Căpățână.

Stolojan a votat pentru Căpățână

Pentru că a trecut de  comisia de integritate a PDL, condusă de Monica Macovei, și a intrat în alegerile parlamentare, purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a acuzat-o pe Macovei că l-a girat nu doar pe Căpățână, ci „implicit clanul Bercea”. „M-am opus categoric candidaturii lui Marian Căpățână la alegerile din 2012”, a precizat, ieri, Macovei. Votul a fost “3-2” în favoarea candidaturii lui Căpățână, și Macovei le-a cerut celor care au votat “pentru” să își asume responsabilitatea.

Potrivit unor surse politice, cei care au votat pentru Căpățână au fost: Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC și Mihaela Vasilați – PNȚCD. „PSD să nu mai facă legi pentru infractori și să nu mai facă zid în Parlament ca să-i scape de justiție și închisoare pe parlamentarii PSD”, a reacționat Macovei.

Căuta șoferul la PSD

Pesediștii au arătat cu degetul spre pedeliști pentru că l-au pus pe liste la parlamentare pe Căpățână, dar au uitat de vizita pe care Mondialu’ le-a făcut-o în 2009. În 9 noiembrie 2009, Mondialu’ a fost văzut în curtea PSD, în biroul secretarului general, funcție deținută la acea vreme de Liviu Dragnea. Vizita s-a petrecut în timp ce Geoană, președinte PSD pe atunci, ținea o conferință de presă. Întrebat acum, în plin scandal, ce-a căutat atunci interlopul la PSD, Geoană a spus că explicații poate da numai Dragnea.

„Eu nu l-am cunoscut și m-aș feri de un astfel de personaj”, a spus Geoană. După ce și-a exprimat speranța ca Geoană să nu fi făcut o astfel de afirmație „mincinoasă”, Dragnea a spus că Mondialu nu a fost la el în birou, nici în Kiseleff, nici în alt loc. „Mi-aduc aminte că a fost la un moment dat în curtea partidului, știu că l-am văzut pe geam, am întrebat colegii… L-am văzut când ieșea din curte, nu a intrat în sediu. Nu știu ce făcea. Sper că este o neînțelegere a dumneavoastră, pentru că domnul Mircea Geoană nu putea să spună o asemenea minciună gogonată”, a declarat Dragnea. 

„Am căutat un șofer de la mine de la casă”, a răspuns Mondialu, întrebat de jurnaliști de ce a venit la pe­sediști. „Nu fac politică și nu țin cu niciun partid”, a  mai spus Mondialu, deși s-a vehiculat informația că ar fi fost membru al unei organizații locale a PSD.