Potrivit flux24, în plină campanie preelectorală, Radu Cristian, primarul liberal al Mangaliei, sperând ca mai adună ceva voturi de la pensionari, a declanşat acţiunea de distribuire a pachetelor cu alimente pentru luna august. Numai că i-a venit o ideea, nu tocmai ortodoxă, să le înjumătăţească.

Cu maşina tatălui sau, poliţia locală şi funcţionarii primăriei au trecut la treabă. Doar că primarul Radu Cristian nu şi-a uitat năravul de la Garda Financiară şi a făcut pachetele pensionarilor jumi-juma.

Prin HCL nr 73/20.09.2019 , pensionarii din Mangalia cu pensii sub 1300 lei primesc un pachet de alimente in suma de 40 lei.La o verificare a unui pachet s- a constatat ca daca produsele din punga pensionarului se cumpara de la un supermarket valoarea acestor produse nu depasea suma de 28,07 lei,cu tot cu adaosul magazinului.

EXCLUSIV/ Baronul galben de Mangalia a făcut “ Jumi-Juma” din pachetele cu alimente pentru pensionari - Flux24.ro

Cazul a fost semnalat de Zamfir Iorgus, candidatul PSD-ALDE-PNTCD la Primăria Mangalia

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere (declarată) ce poate ajunge la 9 milioane euro, în ceea ce privește fondurile publice, Mangalia se află pe un rușinos loc 1 în România, cu o datorie de peste 5 milioane euro.

La 31 decembrie 2015, Mangalia avea deja o datorie de 10 milioane de lei. Chestionat despre acest subiect de către jurnaliștii cotidianului Telegraf, primarul Radu Cristian era foarte relaxat și încrezător că problema se va rezolva: „Sunt ferm convins că vom plăti aceste debite”.

După trei ani, datoria orașului ajungea la amețitoarea sumă de 26,25 milioane lei, iar promisiunile primarului se dovedeau a fi doar vorbe în vânt.

Conform unui clasament la nivel național, în anul 2019, primăria Mangalia era cel mai îndatorat oraș din România, cu o datorie publică de 26,25 milioane lei!

Dacă la gestionarea banului public nu s-a descurcat deloc, în ceea ce privește averea personală lucrurile stau taman pe dos. Din anul 2012 și până în prezent, averea actualului primar al Mangaliei, Radu Cristian, a crescut exponential, de la an la an. Mai multe despre Baronul Galben de Mangalia puteţi citi AICI.