Evenimentul Zilei > Politica > Scandalos! Baronul Galben de Mangalia a înjumătăţit pachetele pensionarilor. FOTO
Scandalos! Baronul Galben de Mangalia a înjumătăţit pachetele pensionarilor. FOTO

Scandalos! Baronul Galben de Mangalia a înjumătăţit pachetele pensionarilor. FOTO

Radu Cristian s-a gândit să facă „Jumi-Juma” din pachetele cu alimente pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1300 de lei.

Potrivit flux24, în plină campanie preelectorală, Radu Cristian, primarul liberal al Mangaliei, sperând ca mai adună ceva voturi de la pensionari, a declanşat acţiunea de distribuire a pachetelor cu alimente pentru luna august. Numai că i-a venit o ideea, nu tocmai ortodoxă, să le înjumătăţească.

Cu maşina tatălui sau, poliţia locală şi funcţionarii primăriei au trecut la treabă. Doar că primarul Radu Cristian nu şi-a uitat năravul de la Garda Financiară şi a făcut pachetele pensionarilor jumi-juma.

Prin HCL nr 73/20.09.2019 , pensionarii din Mangalia cu pensii sub 1300 lei primesc un pachet de alimente in suma de 40 lei.La o verificare a unui pachet s- a constatat ca daca produsele din punga pensionarului se cumpara de la un supermarket valoarea acestor produse nu depasea suma de 28,07 lei,cu tot cu adaosul magazinului.

EXCLUSIV/ Baronul galben de Mangalia a făcut “ Jumi-Juma” din pachetele cu alimente pentru pensionari - Flux24.ro

Cazul a fost semnalat de Zamfir Iorgus, candidatul PSD-ALDE-PNTCD la Primăria Mangalia

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere (declarată) ce poate ajunge la 9 milioane euro, în ceea ce privește fondurile publice, Mangalia se află pe un rușinos loc 1 în România, cu o datorie de peste 5 milioane euro.

La 31 decembrie 2015, Mangalia avea deja o datorie de 10 milioane de lei. Chestionat despre acest subiect de către jurnaliștii cotidianului Telegraf, primarul Radu Cristian era foarte relaxat și încrezător că problema se va rezolva: „Sunt ferm convins că vom plăti aceste debite”.

După trei ani, datoria orașului ajungea la amețitoarea sumă de 26,25 milioane lei, iar promisiunile primarului se dovedeau a fi doar vorbe în vânt.

Conform unui clasament la nivel național, în anul 2019, primăria Mangalia era cel mai îndatorat oraș din România, cu o datorie publică de 26,25 milioane lei!

Dacă la gestionarea banului public nu s-a descurcat deloc, în ceea ce privește averea personală lucrurile stau taman pe dos. Din anul 2012 și până în prezent, averea actualului primar al Mangaliei, Radu Cristian, a crescut exponential, de la an la an. Mai multe despre Baronul Galben de Mangalia puteţi citi AICI.