SCANDAL uriaș la PNL Constanța. Liberalii își spală rufele în PUBLIC

SCANDAL uriaș la PNL Constanța. Liberalii  își spală rufele în PUBLIC

Tărăboiul din PNL Constanța durează de peste două luni, perioadă în care mai mulți membri de partid au renunțat la funcțiile de conducere, sau au plecat, pe fondul nemulțumirilor pre și post electorale. Scandalul a luat amploare după ce în spațiul public au apărut scrisori deschise în care liderului PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, i s-a cerut demisia, acuzat de “conducere dictatorială, împreună cu un grup care a transformat filiala într-o oligarhie, într-o cumetrie în care ”politica” se face doar funcție de interesele personale”.

Cireașa de pe tort a fost pusă, astăzi, de fostul vicepreședinte al organizației județene a PNL Constanța, Ovidiu Cupșa, care a renunțat la funcție imediat după eșecul liberalilor la alegerile parlamentare, filiala obținând doar doi deputați și un senator. El consideră ca la fel ar fi trebuit să procedeze și președintele organizației, fostul deputat Gheorghe Dragomir. Cupșa vrea acum să candideze pentru șefia organizației județene a PNL dar susține că sediul partid este închis pentru el.  

Supărat că PNL Constanța “se află într-o profundă criză de identitate, generată de un mic grup enclavizat, bazat pe interese personale şi legături de familie”, Ovidiu Cupșa, director general al Centrului de Perfecționare a Personalului din Marina Civilă (CERONAV) dar și președinte al CA al Administrației Canalelor Navigabile, a trimis o scrisoare deschisă  către Biroul Politic Naţional al PNL, președintelui Raluca Turcan și colegilor din BPN.   Ținta nemulțumirilor lui Ovidiu Cupșa este activitatea liderului Gheorghe Dragomir, fostul deputat PNL care a refuzat să mai candideze pentru un nou mandat luând aceeași decizie și în privința celorlalți parlamentari. “Rând pe rând, un număr însemnat de membri ai BPJ şi CJEx, marea majoritate cu vechime şi experienţă politică, au fost marginalizaţi şi s-au retras din partid sau din funcţiile de conducere pe care le deţineau, refuzând să ia parte la simulacrul de democraţie şi de respect faţă de valorile liberale”, susține semnatarul scrisorii.   Ovidiu Cupșa dezvăluie că în singura ședință, din decembrie, a PNL Constanța, “domnul Dragomir a evaluat că singurii responsabili pentru rezultat sunt doamna Alina Gorghiu şi domnul Dacian Cioloș, afirmând totodată că preluarea preşedenţiei de către doamna Raluca Turcan este o nouă greşeală”. Revoltat este și consilierul județean PNL Cristy Băisan care, tot pe cale scrisorii deschise, considerând că “dreapta constănțeană este intr-un real pericol sa se prăbusească”, îl găsește vinovat tot pe liderul Gheorghe Dragomir, acuzându-l, printre altele, de lipsă de opoziție față de PSD. 

Ne puteți urmări și pe Google News

El dă de înțeles că mai mulți aleși locali ai PNL negociază cu PSD-ul.  “Aceștia trebuie să plece de îndată, iar in locul lor partidul să acceadă membri valoroși, oameni integri, trași pe linie moartă de ”Dragomir & Co. Srl”, transmite consilierul județean Cristy Băisan. Foștii parlamentari ai PNL Constanța, deși afectați că nu au mai putut candida, nu au ieșit, deocamdată,  în spațiul public pentru a comenta situația din PNL Constanța. 

Liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a declarat, pentru EVZ, că nemulțumirile în partid vin din partea celor care nu și-au găsit loc pe listele pentru alegerile parlamentare. El îi  asigură, printr-un comunicat de presă, pe toți membrii, simpatizanții și votanții Partidului Național Liberal că “Filiala PNL Constanța este una deplin stabilă și unită”. Gheorghe Dragomir susține că “grupul enclavizat” cu care conduce filiala sunt parlamentarii PNL, primarii, aleșii locali și toți liberalii.

Gheorghe Dragomir afirmă că, în ciuda speculațiilor, „nimeni nu respinge candidatura cuiva sau competiția în PNL Constanța, ba din contră acestea sunt încurajate”. El neagă faptul că ar fi spus că preluarea partidului de către doamna Raluca Turcan este o greşeală. “Dovada este procesul verbal al ședinței”. Liderul PNL Constanța îi recomandă fostului vicepreședinte Ovidiu Cupșa că “dacă vrea să candideze la șefia filialei locale a PNL să demisioneze din funcțiile oferite de PSD, la conducerea CERONAV și la șefia CA al Administyrației Canalelor Navigabile, dacă este liberal autentic și în opoziție”.