Evenimentul Zilei > Sport > Scandal uriaș. Halep a luat la Roma cu 10 euro mai puțin
Scandal uriaș. Halep a luat la Roma cu 10 euro mai puțin

Scandal uriaș. Halep a luat la Roma cu 10 euro mai puțin

Decalajul la premierile din tenis, masculin, feminin, a rămas. Câștigătoarea turneului feminin de la Roma, Simona Halep nu a fost premiată precum Novak Djokovic.

 

Concret, campioana noastră a încasat cu 10 euro mai puțin decât câștigătorul de la simplu masculin.

Organizatorii turneului de tenis de la Roma au fost aspru criticați pe rețelele de socilizare, acuzați fiind de misoginism.

Menționăm că Novak Djokovic, cel care l-a învins în finală pe argentinianul Diego Scwartzman, cu 7-5,6-3, obținând al 36-lea titlu ATP Masters 1.000,  aprimit un cec de 205.200 de euro.

În schimb însă, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu cu 10 euro mai mic pentru titlul în turneul Premier 5, în urm unei finale în care Karolina Pliskova (Cehia) s-a retras din cauza unei accidentări la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă.

Astfel, dacă organizatorii turneelor de Grand Slam au decis să dea același cec pentru ambele categorii, iată că cei de la Foro Italico au fost criticați pentru această decizie ciudată.

De menționat este că până anul trecut, diferența a fost imensă. În anul 2019, la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu faţă de campioana Karolina Pliskova. Iar anul acesta, diferența dintre Simona Halep și Novak Djokovic a fost de 10 euro.

Simona Halep a câștigat pentru prima dată turneul de la Roma
Reacțiile fanilor
Prin urmare, fanii s-au revoltat față de situația de la Roma, acolo unde premiul Simonei Halep a fost frustrant de apropiat de cel al lui Novak Djokovic, dar nu egal.

„Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct”, a scris pe Twitter un iubitor al tenisului.

„Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei”, a mai scris alt fan.

„10 euro e o diferenţă oribilă. Doar dacă nu cumva ATP şi WTA nu au ştiut de la început cât plăteşte celălalt. Asta nu e o discuţie despre premii egale, şi chiar nu mă interesează asta, este mai degrabă o observaţie de bun simţ la un anumit detaliu”, a notat şi Gill Gross, un alt expert american în tenis, informează playtech.ro.

„Acum vor interveni cei care susţin că şi femeile ar trebui să joace 5 seturi. Dar ştiu ei că femeile vor să joace 5 seturi, dar în fiecare an organizatorii de Grand Slam spun să jucăm tot 3, din raţiuni de programare? Repet: FEMEILE AR FI BUCUROASE SĂ JOACE 5 SETURI ŞI SĂ FIE PLĂTITE EGAL.”, a spus şi jucătoarea de tenis Tara Moore.

De precizat este că impactul financiar al pandemiei de coronavirus a redus premiile totale la masculin la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: