Evenimentul Zilei > International > Scandal şi acuzaţii grave între DiCaprio şi preşedintele Brazilei: „E un şmecher, a finanţat incendiile…”
Scandal şi acuzaţii grave între DiCaprio şi preşedintele Brazilei: „E un şmecher, a finanţat incendiile…”

Scandal şi acuzaţii grave între DiCaprio şi preşedintele Brazilei: „E un şmecher, a finanţat incendiile…”

DiCaprio a intrat untr-un scandal mai mare decât îşi putea închipui. A fost acuzat că a finanţat incendiile din Amazonia.

Lonardo DiCaprio, ţap ispăşitor?

Edoardo Bolsonaro, fiul preşedintelui Braziliei, via Twitter, a susţinut că DiCaprio a donat 300.000 de dolari „ONG-ului care a incendiat pădurea amazoniană” şi că WWF (World Wildlife Fund), i-a adunat în contul propriu.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat pe actorul şi activistul pentru mediul înconjurător, Leonardo DiCaprio, că a finanţat incendiile din Amazonia. „Acest Leonardo DiCaprio e un şmecher, nu? Să dai bani ca Amazonia să fie incendiată?”, a acuzat Bolsonaro, potrivit celor relatate de ziarul Folha din Sao Paolo.

DiCaprio acuzat şi de campania împotriva Braziliei

Cu abia 24 de ore înainte, preşedintele Braziliei, a lansat un atac asemănător în timpul unui live pe Facebook, denunţând o presupusă implicare a starului de la Hollywood „în campania împotriva Braziliei”. Acuzele au fost precedate de arestarea a patru pompieri voluntari din Brazilia, eliberaţi apoi, pe care poliţia i-a acuzat că au dat foc angajaţi fiind de un ONG, pentru a obţine fonduri internaţionale.

Pompierii ar fi sprijinit ONG-ul implicat în incendii

Arestări care au suscitat reacţia stângii braziliene şi a ecologiştilor din mai multe ţări, care suspectează că poliţia a făcut o anchetă în sprijinul tezei anti-ONG, manevraţi de Bolsonaro, notează repubblica. Zilele trecute au existat contre între poliţie şi procuratura disrictuală care ancheta invers, pentru aceia care erau interesaţi să distrugă pădurile pentru interese imobiliare. Edoardo Bolsonaro, fiul preşedintelui Braziliei, via Twitter, a susţinut că DiCaprio a donat 300.000 de dolari „ONG-ului care a incendiat Amazonia” şi că WWF a strâns donaţii pentru ei.

Ceva nu se leagă în tot acest scandal

După devastatoarele incendii din august trecut, DiCaprio s-a implicat să strângă 5 milioane de dolari pentru Amazonia, considerată plămânul planetei. Oricum ar fi situaţia, oricare ar fi adevărul, cert este că preşedintele Bolsonaro, un tip conflictual, care, în mintea sa, are duşmani peste tot…dar, până una alta, el spune cu mândrie că are o soţie frumoasă făcându-i în ciudă lui Emmanuel Macron – între cei doi fiind multe contre.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: