De asemenea, deputatul a mai spus că înfiinţarea secţiilor de votare este atributul MAE şi nicidecum al AEP.

„Manipulare crasă din partea președintelui AEP prin care ajută Guvernul PSD în lupta lui împotriva românilor din Diaspora!

Afirmațiile făcute de dl. Constantin Mituleţu-Buică în presa din România prin care susține că MAE estimeaza ca vor trebui înființate în Diaspora „nu mai puțin de 900 de secții de votare“ nu sunt nimic altceva decât o imixtiune a AEP în manipularea MAE, pentru a da o mai mare greutate și un iz de veridicitate spuselor Guvernului mincinos și incompetent PSD – ALDE și ale miniștrilor care îl alcătuiesc.
În calitate de deputat ales în Diaspora, mă văd nevoit să demontez această nouă încercare evidentă de manipulare și să precizez faptul că doar în Spania și Italia ar trebui înfiintate 900 de secții de vot conform noii legi și a numărului de români care traiesc pe teritoriul celor două state.
Aşadar, Președintele AEP afirmă că ar fi luat act de cerinţa românilor adresată misiunilor diplomatice din ţările de rezidenţă referitoare la sporirea numărului de secţii de votare, dar că singurul instrument valabil este obligativitatea lor de a se înregistra:
„Șeful AEP face un apel către toți cetățenii care se află în străinătate cu documente legale de şedere să se înregistreze, pentru ca autoritățile române să înființeze secții de votare conform numărului de înregistrări, şi nu pe baza unor informații vehiculate în spațiul public referitoare la numărul de cetățeni care s-ar afla într-o localitate sau stat”.

Apoi, cu abilitate, dl. Mituleţu face referire directă la un articol de lege unde se spune că pentru înființarea unei noi secţii de votare sunt necesare 100 de solicitări!
Nimic mai fals!
Înființarea secțiilor de votare este atributul Ministerului Afacerilor Externe și nicidecum al AEP! Mai mult decât atât, noua lege obligă MAE să obţină din partea statelor de rezidenţă numărul cetățenilor români aflați pe propriul teritoriu fară a condiționa înființarea secțiilor de votare de înregistrarea cetățenilor români ca alegători în străinătate sau de existența unui număr maxim de solicitări.

Afirmaţia potrivit căreia AEP a luat notă de solicitarea de înființare a unor noi secţii de vot, „dar că, pe baza înregistrărilor de până acum, nu ar putea fi înființate legal nici măcar zece secții de votare”, relevă faptul că această falangă a PSD-ului încearcă subtil să preia din atribuţiile MAE cu acordul tacit al ministerului!
Blatul tot mai făţiş MAE-AEP, bine coordonat de PSD, devine tot mai evident în preajma scrutinelor electorale!
E momentul când, dacă mașina de vot a PSD nu funcționează, intră în scenă tertipurile tehnice și devin vocali exponenţii regimului care mint cu tupeul specific PSD.
Îi solicit pe această cale domnului Constantin Mituleţu-Buică, fie să demisioneze, fie sā-şi ceară scuze public pentru tentativele repetate de manipulare a românilor și să se asigure că procesul de votare se va desfășura conform legii”, a conchis  Doru Petrişor Coliu.