Scandal în Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului din Galați. Un bărbat, în vârstă de 70 de ani, a fost adus după ce a fost găsit căzut pe stradă, în profundă stare de ebrietate, notează Monitorul din Galați.

Jurnaliștii au aflat că, la scurtă vreme de la sosirea în spital, bărbatul băut a început să devină violent şi, în plus faţă de înjurături, a mai şi lovit un cadru medical.

„În momentul în care i se lua o glicemie, pacientul a devenit violent, lovind una dintre colegele noastre asistente în faţă şi provocându-i o escoriaţie, nu mai spun de trauma psihică. La astfel de situaţii suntem expuşi în fiecare zi. Ţin să precizez că la apelul nostru, o echipă de la jandarmi a venit imediat şi pentru asta le mulţumim. Pacientul este în continuare recalcitrant”, a declarat dr. Angel Trifan, medic şef UPU Spitalul de Urgenţă Galaţi, pentru Monitorul de Galați.

Bărbatului în stare de ebrietate, însă, nu i-a păsat că au venit jandarmii. Aceștia s-au chinuit să-l calmeze ca medici să-i poată acorda îngrijiri.

„Jandarmii gălăţeni au fost solicitaţi să intervină la Spitalul de Urgenţă pentru aplanarea unui conflict. La Secţia de Primiri Urgenţe s-a prezentat un bărbat care avea urme de leziuni la nivelul ochiului. În timp ce personalul medical îi acorda îngrijiri medicale a fost agresat şi i s-au adresat injurii şi expresii jignitoare, motiv pentru care colegii mei au fost nevoiţi să îl sancţioneze contravenţional”, a declarat sublocotenent Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, pentru publicația citată.

Când se va trezi din beţie, scandalagiul va avea de plătit o amendă de 1.000 de lei dată de jandarmi. În plus, el a primit şi un avertisment, dar s-ar putea ca poliţiştii să îi facă dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

Te-ar putea interesa și: