Evenimentul Zilei > Politica > Scandal la cote maxime între PSD şi Raed Arafat. Ce răspuns au primit social- democrații de la DSU
Scandal la cote maxime între PSD şi Raed Arafat. Ce răspuns au primit social- democrații de la DSU

Scandal la cote maxime între PSD şi Raed Arafat. Ce răspuns au primit social- democrații de la DSU

PSD renunţă la evenimentul de prezentare a programului de guvernare, programat astăzi, la ora 19.00, în Parlament, pentru că nu a primit avizul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), condus de Raed Arafat. DSU nu se lasă mai prejos şi le răspunde social - democraților.

Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat a răspuns PSD-ului imediat după anunțul făcut de Marcel Ciolacu cu privire la faptul că renunță să mai prezinte programul de guvernare.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) spune că nu este mandatat să dea avize „privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente”, ci doar „răspunde punctual la solicitări primite”, prin care „explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități”.

PSD renunţă la prezentarea programului de guvernare, deoarece nu a primit aviz din partea DSU: Congres cu 5.000 de persoane s-a putut

„Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!”, a scris partidul condus de Marcel Ciolacu pe social media.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU): s-ar fi putut organiza, potrivit modificărilor adoptate de CNSU, însă acestea trebuie validate printr-o hotărâre de Guvern.

Răspunsul dat de Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat

„Având în vedere multiplele întrebări venite din partea presei legate de faptul că “DSU nu a dat avizul” realizării unei ședințe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenților prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități.

Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern”, se arată în replica transmisă de Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: