Ilan Laufer și-a anunțat pe Facebook numirea în echipa premierului:

„Bună seara, dragi români. Mă simit onorat și mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat, echipei condusă de Premierul Viorica Dăncilă. Îmi voi folosi toată experiența acumulată, atât în funcția de secretar de stat cât și în demnitatea de ministru, pentru a fi alături de echipa guvernamentală, mai ales în contextul actual al preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului UE. Mulțumesc doamnei Prim Ministru, PSD, Organizației Județene Neamț a PSD, tuturor celor care m-au susținut în proiectele în care am fost implicat și mi-au acordat încrederea lor. Rămâneți aproape! ??”

Pe 20 noiembrie, Ilan Laufer a declarat, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul. Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”. Deși a citit declarația, Laufer a încurcat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei, potrivit g4media.ro

Acuzațiile sale la adresa președintelui Iohannis au stârnit un val de reacții negative, de dezaprobare și de delimitare din partea directorului Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian, din partea preşedintelui Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, din partea intelectualilor evrei din România, a Centrului pentru Combaterea Antisemitismului, a reprezentantului comunităților evreiești din România în Parlamentul de la București, Silviu Vexler și a istoricului Radu Ioanid, directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internationale la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

Inclusiv Liviu Dragnea a susținut că se delimitează de declarațiile făcute de Laufer .

 

Te-ar putea interesa și: