„L-am întâlnit pe geniul absolut al României! Bine că mai merg pe la TV – uri că mai cunosc și eu legi și norme de la înțelepții care au construit acest Sistem. Oare geniile de genul ăsta le spuneau anchetatorilor cum să facă anchete de au ajuns în acest hal?”, a scris pe social media Ingrid Mocanu.
Alexandru Cumpănaşu şi Ingrid Mocanu au avut un schimb de replici extrem de dure, în această seară la un post de televiziune, pe tema implicării sale în anchetă. Unchiul Alexandrei, în intervenţia sa,  a declarat că nu face decât să aducă indicii-probe pentru a ajuta anchetatorii, nu pentru a face o  anchetă în paralel aşa cum s-a înţeles în mass-media.
În acest context Ingrid Mocanu i-a replicat: „Cu tot respectul domnule Cumpănaşu dar toate probele trebuie administrate legal, continuând, „domnul Cumpănaşu, chiar dacă are mandat din partea familiei, nu are dreptul să aducă probe la dosarul penal şi nici să afle informaţii din dosar. Dacă există persoane care au informaţii despre reţeaua de trafic de carne vie să meargă la anchetatori direct. Vor avea statut de colaboratori şi vor fi luaţi în seamă”. Mai mult,  „în România, investigaţiile private nu sunt luate în considerare”, a mai declarat Ingrid Mocanu în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.
Alexandru Cumpănaşu a dorit să-i răspundă lui Ingrid Mocanu: ” Eu vreau să îi aduc aminte doamnei un lucru, şi anume că în Codul Penal spune că de îndată ce o persoană are cunoştinţă de indicii privind comiterea unei infracţiuni, trebuie să o aducă la cunoştinţa procurorului”  „Aşa că, doamnă, nu mai bateţi câmpii”. „Eu nu m-am dus acolo ca avocat, am avut cunoştinţă de aceste indicii despre cazul de la Caracal”, a replicat Cumpănaşu.
Ingrid Mocanu: „Domnule Cumpănaşu, numai ca martor puteţi. Nu mai spuneţi că batem câmpii noi toţi. Ca martor puteţi declara, nu puteţi depune probe în numele altei persoane”.
Cumpănaşu: „Eu pot să depun orice indiciu”.  
Mocanu: Ăla nu este indiciu, este o probă (…). Văd că ştiţi absolut tot ce se întâmplă în ţara asta, sunteţi un geniu absolut al României. Chiar bateţi câmpii!  
Alexandru Cumpănaşu:Eu am depus nişte indicii, dacă procurorii vor să le ia în seamă bine, dacă nu, nu”.
Mocanu:Stabileşte instanţa, domnule Cumpănaşu, nu Parchetul, instanţa ia decizii”