Scandal în Coaliție. PSD, încă un atac la PNL. Ținta, din nou ministrul Energiei, Virgil Popescu

Scandal în Coaliție. PSD, încă un atac la PNL. Ținta, din nou ministrul Energiei, Virgil Popescu

E din nou scandal în Coaliție. PSD a lansat un nou atac la ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a transmis, luni, într-un comunicat de presă, că va face o recomandare colegilor din coaliția de guvernare, din PNL. El le-a transmis să nu intre „pe tărâmul mocirlos al populismului” și să se comporte rațional pentru a nu irosi resursele bugetare pe majorarea pensiilor.

„Angajamentul PSD este să guverneze responsabil, inclusiv când vine vorba de creşterea pensiilor. Tocmai de aceea nu trebuie abordat bugetul în mod populist. Fiindcă a construi bugetul de stat nu înseamnă să intri într-un război al orgoliilor şi al intereselor politice. Coaliţia trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu punem în pericol stabilitatea bugetară”, a transmis Paul Stănescu.

Paul Stănescu a afirmat că fără PSD pensiile românilor ar fi rămas la un nivel redus și că, în primă fază, liberalii au fost sceptici chiar și în legătură cu o majorare de 10%.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne amintim cu toţii cât de precauţi şi neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creştere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situaţia politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reuşit să reparăm unele aberaţii din PNRR, precum limitarea creşterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu”, spune secretarul general al PSD.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

PSD mută presiunea pe umerii ministrului Energiei

Prin comunicatul transmis, liderul PSD a încercat să mute dezbaterea publică de la majorarea pensiilor, subiect sensibil pentru PSD, către reglementarea pieței de energie, de care este resposabil PNL. Cu alte cuvinte, dorește să ridice presiunea de pe umerii lui Marius Budăi, ministrul Muncii, și ai ministrului Finanțelor, Adrian Cîciu, responsabili cu creșterea pensiilor, și să o mute pe cei ai lui Virgil Popescu, ministrul Energiei. Liberalul este cel care va trebui să găsească soluții pentru reducerea facturilor la energie.

„O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noştri să fie protejaţi şi mai bine, este reglementarea pieţei energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât preţul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Şi încă mai aşteptăm din partea ministrului Energiei soluţii corecte şi concrete”, spune senatorul.

Stănescu a mai spus că „trebuie să abandonăm grija faţă de piaţa liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese şi nişte băieţii deştepţi”.

„Şi aici a trebuit să punem pe agenda coaliţiei diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaţilor din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieţei energetice şi stabilirea unui preţ cât mai mic, bun pentru români şi economie. Sfatul meu este să fim responsabili împreună până la capăt şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism”, a mai transmis Paul Stănescu.

Virgil Popescu răspunde acuzațiilor PSD. Ministrul Energiei: Termocentrala Mintia era „o gaură neagră”

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Comunicatul transmis de PSD

„Angajamentul PSD este să guverneze responsabil, inclusiv când vine vorba de creșterea pensiilor. Tocmai de aceea nu trebuie abordat bugetul în mod populist. Fiindcă a construi bugetul de stat nu înseamnă să intri într-un război al orgoliilor și al intereselor politice.

Coaliția trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu punem în pericol stabilitatea bugetară. Ne amintim cu toții cât de precauți și neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creștere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situația politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reușit să reparăm unele aberații din PNRR, precum limitarea creșterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu.

Coaliția are obligația să țină cont și de problemele altor categorii profesionale și sociale care au nevoie de intervenție guvernamentală.

Eu voi face o recomandare sinceră și de bun-simț colegilor de guvernare liberali: să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului. Să ne comportăm rațional ca să avem resurse și pentru alte categorii sociale și profesionale. Trebuie să fim cinstiți și aproape de toți românii.

O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noștri să fie protejați și mai bine, este reglementarea pieței energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât prețul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Și încă mai așteptăm din partea ministrului Energiei soluții corecte și concrete.

Trebuie să abandonăm grija față de piața liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese și niște băieții deștepți. Și aici a trebuit să punem pe agenda coaliției diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaților din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieței energetice și stabilirea unui preț cât mai mic, bun pentru români și economie.

Sfatul meu este să fim responsabili împreună până la capăt și să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism.

Paul Stănescu, Secretarul general al PSD”.