Evenimentul Zilei > Politica > SCANDAL în ALDE. Liliana Mincă: „Decizia organului central de conducere se va aplica”
SCANDAL în ALDE. Liliana Mincă: „Decizia organului central de conducere se va aplica”

SCANDAL în ALDE. Liliana Mincă: „Decizia organului central de conducere se va aplica”

Liliana Mincă a fost trimisă de conducerea de la București să preia șefia organizației ALDE Botoșani. Pentru că unii lideri județeni vânau și postul de conducere de la nivelul organizației, dar și locuri eligibile pe listele pentru Parlament, s-a lăsat cu scandal.

"Nu mai putem accepta să fim conduși de oameni penali sau cu probleme de moralitate, pentru că ne-am săturat de numele de 'partid al penalilor'. Și chiar nu vrem să adunăm în ALDE toți politicienii respinși de celalalte partide și să-i punem șefi", a declarat unul dintre lideri locali din Botoșani, potrivit realitatea.net.

 Mincă a fost acuzată ar fi luat o decizie abuzivă încă din prima zi de mandat, înlocuindu-l pe reprezentantul ALDE din Biroul Electoral Județean cu un membru PMP.

Liliana Mincă a ripostat la acuzele care i se aduc, într-o intervenţie la Realitatea TV: "Colegii de la Botoşani nu au reuşit să obţină scoruri onorabile la alegerile locale. Cel care face acum scandal îşi doreşte să candideze pe primul loc la Senat, lucru care nu e posibil. Decizia organului central de conducere se va aplica", a spus ea. 

La acuzaţiile de traseism politic, Liliana Mincă a răspuns că a trecut doar prin partide care s-au desfiinţat şi i-a acuzat pe colegii din teritoriu că sunt traseişti politici. "Acest domn a fost parlamentar PRM şi atunci s-a îmbogăţit. Eu am fost în formaţiuni care s-au desfiinţat. Am ieşit parlementar PPDD, apoi am fuzionat cu UNPR, nu am fost niciodată membru PSD, şi acum sunt membru ALDE", a mai spus Liliana Mincă.