Evenimentul Zilei > International > Scandal exploziv de spionaj! I-au recrutat angajații ca să-i facă informatori
Scandal exploziv de spionaj! I-au recrutat angajații ca să-i facă informatori

Scandal exploziv de spionaj! I-au recrutat angajații ca să-i facă informatori

Statul norvegian a fost achitat marți de un tribunal din Oslo, anterior fiind dat în judecată de o companie norvegiană ce pretindea că angajații ei au fost „racolați” de serviciile secrete.

Olen Betong, un producător norvegian de beton, susține că serviciile secrete au încercat să-i recruteze doi angajați pentru posturile de informatori în anul 2010, aceștia urmând să acționeze în regiunea Murmansk, din nord-vestul Rusiei, scrie Agerpres.

„Tribunalul a considerat că nu există nicio bază pentru a trage la răspundere serviciile externe E-tjenesten, dar nici serviciile interne PST”, a scris Curtea în verdictul său.

„Repetate și lipsite de discreție, aceste încercări de recrutare au fost detectate de serviciile ruse”, dă asigurări reclamantul, care cere despăgubiri de circa 140 de milioane de coroane (aproape 14 milioane de euro) de la statul norvegian.

Tentativele de recrutare desfășurate de serviciile secrete ar fi avut drept consecințe arestarea și interogarea lui Olen Betong, Atle Berge, dar și a unui angajat, Kurt Sto.

Contactat de televiziunea publică norvegiană, Atle Berge a declarat marţi că va face apel la decizie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: