Evenimentul Zilei > Social > Veste bombă pentru români. Scad taxele! S-au redus la aproape jumătate. Breaking News
Veste bombă pentru români. Scad taxele! S-au redus la aproape jumătate. Breaking News

Veste bombă pentru români. Scad taxele! S-au redus la aproape jumătate. Breaking News

Scad taxele. Veste bună pentru românii interesați de comerțul cu produse tradiționale. De la 1 Iunie, TVA-ul pentru produse tradiționale va fi redus la aproape jumătate din valoarea sa actuală.

De la 1 iunie scad taxele. Intră în vigoare reducerea TVA-ului la produsele tradiționale, scrie Antena3.

Începând de astăzi, cota de TVA pentru produsele montane, bio şi tradiţionale va scădea de la 9% la 5% conform prevederilor din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019, care a fost publicată pe 23 mai în Monitorul Oficial.

Măsura se aplică de la 1 iunie deoarece data prevăzută în legea adoptată de Guvern este ziua de întâi a lunii următoare celei în care a fost avizat proiectul şi a publicării sale în Monitorul Oficial.

Pentru a beneficia de reducerea TVA de la 9% la 5% la produsele alimentare tradiționale, eco sau montane, firmele trebuie să facă anumite proceduri, explică doi consultanți pentru taxe.

Produsele trebuie să fie autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Pentru a beneficia de reducerea de TVA, livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia  documentului  de  recunoaştere/ atestare/  certificare  eliberat  de  autoritatea  competentă,  cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: