Satul Mircești și conacul său istoric, locuri de poveste

Satul Mircești și conacul său istoric, locuri de poveste

Frumusețea satului Mircești, din raionul Ungheni, a viilor din zonă și conacul său istoric te duc cu gândul la dealurile Toscanei.

„Mica Toscană” din regiunea Ungheni: Mircești

Pe dealul Pietrăriei, la 30 km de orașul Ungheni, întâlnim unul din cele mai pitorești sate de pretutindeni. Acesta este satul Mircești, cu un teren de 15 hectare acoperit cu viță-de-vie și cu un complex turistic de 250 metri pătrați.

Casa albă, boierească, din Mircești, este veche de aproximativ 200 de ani. Singura încăpere rămasă așa cum a fost inițial este beciul, care avea ca întrebuințare păstrarea și maturarea vinurilor. Restul conacului a fost reconstruit piatră cu piatră.

Conacul dispune de 13 camere de hotel, dotate cu toate utilitățile, pentru turiștii dornici să evadeze din căldura orașului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Podgoria Mircești, la cea mai mare altitudine din Republica Moldova

Podgoria de la Mircești se află la cea mai înaltă altitudine din Moldova, 340 metri deasupra mării, și este o fermecătoare destinație turistică. Zona beneficiază de condiții climatice similare cu terenurile vinicole din sudul Germaniei și nordul Italiei.

În funcție de înclinația pantei dealului, întâlnim tot felul de soiuri de viță-de-vie: Feteasca Albă, Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră, Saperavi, Cabernet Sauvignon. În total 6.250 de butuci la hectar, într-un decor de poveste.

Vedetele sezonului cald sunt vinurile albe din Mircești, care pot fi savurate pe terase, alături de preparate din pește sau salate, oferind o experiență de neuitat.

„EU4Moldova: Regiuni-cheie” -  ajutor pentru turismul din Republica Moldova

În 2021, un sprijin financiar în valoare de 30,000 euro, prin programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, a venit în sprijinul turismului din această regiune.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF)” conform declarației PNUD.

Conacul de la Mircești împreună cu viile ce-l înconjoară te fac să te simți ca într-un colț de rai, pe care nu iți dorești să-l părăsești.

Sursa fotografiilor