Evenimentul Zilei > Actualitate > Traficanţi de ecsctazy prinşi in flagrant la Satu Mare
Traficanţi de ecsctazy prinşi in flagrant la Satu Mare

Traficanţi de ecsctazy prinşi in flagrant la Satu Mare

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Satu Mare au depistat două persoane bănuite de trafic de ecstasy și MDMA, potrivit unui comunicat remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, relatează PresaSM.ro.

MDMA- ul este un drog periculos şi este substanţa activă din pastilele de ecstazy.  În doze mari provoacă halucinaţii.  Acesta este considerat drog psihedelic, ca şi Ayahuasca, drogul descris în scandalul de  la clinica  fostului şef al serviciului Doi şi un Sfert, Gelu Oltean.

Totul a început când poliţiştii specializaţi în combaterea crimei organizate au depistat un bărbat de 29 de ani, bănuit de trafic de droguri, la volanul unui autoturism. Maşina a fost controlată cu ajutorul unui câine de la direcţia vamală Cluj. În urma căutărilor s-au găsit 2 pungi în care se aflau 110 grame de substanță de culoare albă, respectiv 105 grame de substanță de culoare brună, precum și 1 200 de euro,  1 000 de lei și un cântar de precizie.

MDMA-ul era adus în ţară de către bărbat cu scopul de a fi comercializat de către o femeie de 30 de ani. Aceasta a fost depistată în flagrant, în urmă cu puţin timp, când încerca să vândă 63 de pastile. Traficanta distribuia droguri pe raza municipiului Satu Mare.

Cei doi au fost reţinuţi 24 de ore de către procurorii DIICOT,  în vederea cercetării amănunţite şi aplicării măsurilor aferente în caz de vinovăţie.