Şase poliţişti-hoţi de benzină, reţinuţi

Şase poliţişti-hoţi de benzină, reţinuţi

Şase poliţişti (cinci de la Transporturi Feroviare şi unul de la Ordine Publică), care, timp de cel puţin un an, au furat continuu produse petroliere din vagoanele-cisternă care staţionau în Gara Palas, din Constanţa, au fost "săltaţi" ieri de ofiţeri anticorupţie.

Odată cu ei au ajuns în faţa procurorilor opt lucrători de la CFR şi doi angajaţi ai unei firme constănţene. La capătul a şapte luni de filaj şi investigaţii, anchetatorii au adunat suficiente probe care demonstrează că poliţiştii primeau bani şi combustibil pentru a le asigura „spatele“ angajaţilor CFR care, noaptea, desprindeau vagoanele-cisternă de garniturile de tren staţionate în triaj şi le dirijau pe o linie scoasă din uz.

Aici, vagoanele erau golite, combustibilul fiind încărcat în bidoane, care erau transportate la locuinţele hoţilor din cartierul Palas şi comuna Valea lui Traian. „Practic, cei cinci poliţişti de la Transporturi supravegheau zona, iar colegul lor de la Secţia 4 de Poliţie avea grijă ca maşinile hoţilor să nu fie trase pe dreapta de vreun coleg curios. Doar de la începutul lunii aprilie până la finele lui iulie au furat aproape 60 de tone de produse petroliere“, au precizat ofiţerii anticorupţie.

Ne puteți urmări și pe Google News