Evenimentul Zilei > Actualitate > Șase echipe de LICEENI ROMÂNI s-au calificat la olimpiadele internaționale de PROIECTE DE CERCETARE
Șase echipe de LICEENI ROMÂNI s-au calificat la olimpiadele internaționale de PROIECTE DE CERCETARE

Șase echipe de LICEENI ROMÂNI s-au calificat la olimpiadele internaționale de PROIECTE DE CERCETARE

6 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA), I-FEST (TUNISIA) si Bruxelles (BELGIA), sub indrumarea coordonatorului dr.ing. Mircea Ignat.

La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate sa participe 4 echipe ale Centrului (Tema de cercetare privind contributia in domeniul microchirurgiei – David Nicolaie, Luca Glavan, Colegiul Spiru Haret, Studiul miscarii flagelare din biologie cu aplicatii in mems si micro-robotica – Constantin Alexandru, Colegiul Tudor Vianu, Microaccelerometre neconventionale pentru sistemele de ghidaj specifice nanosatelitilor – Stefan Ursu, Colegiul Nicolae Titulescu Brasov, Formularea unei probleme de generare a energiei utilizand  efecte electrocinetice – Daria Radu, Alexandru Abrudan, Colegiul Tudor Vianu).

La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe o echipa a Centrului (Neural Information Storage – Paul Bricman, Colegiul George Cosbuc).

 

La Olimpiada Bruxelles a fost selectata sa participe o echipa a Centrului (Energy Smart – Andrei Pangratie, Colegiul Tudor Vianu).

 

Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.