Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > SARS – COVID este membru de partid
SARS – COVID este membru de partid

SARS – COVID este membru de partid

Ceea ce la începutul pandemiei a fost o simplă bănuială, a devenit acum o certitudine. SARS – Covid este membru de partid. Şi pentru că vine din China, ce putea fi altceva decât comunist.

După ce a golit străzile oraşelor de pe toate continentele, precum pe 4 iunie 1989 tancurile Armatei chineze au golit de manifestanţi Piața Păcii Divine (Tiananmen), virusul şi-a arătat şi carnetul de partid. Şi pe coperta lui scria: PCR, uite-aşa!

Au fost unii care au dat-o la întors, pronunţând pe englezeşte „pisiar”, dar fără succes. Virusul a rămas credincios credinţei sale politice din ţara de origine, China. Cu portretul lui Mao pe frunte, s-a pornit să colinde lumea şi să o bage în sperieţi.

PCR este testul cel mai singur, care arată cu exactitate dacă o persoană a fost infectată sau nu cu virusul cu picioruşe roşii. Este cel mai sigur nu doar pentru că se numeşte PCR, ci şi pentru că este şi cel mai scump şi este recomandat de guvernanţi. Celelalte teste, capitaliste, alea de sânge, care arată dacă un om are sau nu anticorpi în sânge, adică a avut sau nu virusul, sunt mult mai imprecise. Unde mai pui că sunt şi mult mai ieftine.

Când a venit în România, COVID s-a adaptat nu numai la climă şi la specificul populaţiei, ci s-a molipsit şi el de obiceiul oamenilor noştri politici. Adică, a devenit traseist. Din comunistul feroce, a devenit liberal. Pentru că liberalii sunt acum la putere. Şi pentru că nu se ştie cum vor ieşi alegerile, atunci când va îngădui el să fie organizate, şi-a mai păstrat şi o portiţă către originile comuniste: testul cel mai sigur se numeşte în continuare PCR. Aşa că dacă s-o schimba ceva şi l-o lua cineva la întrebări, să poată spune că a trecut la liberali, doar ca să poată lupta din interior. Dovadă că nu a acceptat cu niciun chip schimbarea din PCR a numelui testului. S-a mutat la liberali să-i sape din interior, mai ales că le  şi văzuse vulnerabilităţile prin ziare: poză din cabinetul prim-ministrului Orban, cu miniştrii în jurul lui, cu trabuce în gură şi şpriţuri pe masă, dar fără distanţare socială sau măşti pe faţă. Adevărul e că nici nu ai cum să tragi din trabuc sau să dai pe gât un şpriţ, purtând mască.

Acum, sunt convins că SARS COVID este membru de partid. Ba, mai mult, are şi dreptate când spune că traseismul lui politic este dictat doar de interese, nicidecum de convingeri. Prin gura premierului liberal, a rostit o măsură pe care o credeam uitată. Vrea să închidă restaurantele şi barurile, la 10 seara.

Ceea ce, generaţia mea, a mai văzut înainte de 1989. Deocamdată, nu a zis nimic de perdelele de la vitrinele restaurantelor. Că Ceauşescu dăduse ordin ca acestea să fie scoase, să se folosească eficient lumina zilei la băut ţuica „Ochii lui Dobrin” sau vodca „Săniuţa”. Dar, dacă stau şi mă gândesc mai bine, COVID a făcut-o şi pe-asta, mai tare decât Nea Nicu. Nu şi-a mai bătut capul cu un fleac de perdele, ci a interzis cu totul accesul consumatorilor în incinta restaurantelor.

Dacă se va da din nou starea de urgenţă, stau şi mă gândesc ce o să facem închişi în case, după ora 10 seara, când se va termina şi programul la televizor. O să explodeze iar lectura cărţilor trase la xerox?

Şi pentru că nu există şedinţă de partid fără analiza cifrelor de plan, să le analizăm şi noi.

Pe data de 11 aprilie, cea mai neagră zi de vârf când pandemia era în floare, au fost 523 de infectări în 24 de ore, la 3.852 testări. Atunci s-au arborat drapelele victoriei, spunându-se că pandemia este ţinută sub control. Că va fi bine.

În 11 iulie,  numărul de infectaţi, anunţat de autorităţi, este de 698, la 14.614 teste. Şi este jale. Ne năpădeşte al doilea val de pandemie, pe care îl aşteptam abia la toamnă.

Docotorul Tudor Ciuhodaru, explică: „Se testează complet aiurea şi de aceea testele nu au nici un fel de relevanţă ştiinţifică. Dacă vom continua să tratăm virusul ca pe un infractor, cu amenzi şi sechestrări de persoane şi vom da ştiinţa de-o parte, nu vom obţine nimic. Ca să înţelegeţi ce fac oficialităţile. Închipuiţi-vă că se scoate din apă un iceberg. Pe măsură ce iese la suprafaţă, se vede mai mult din el. De-aia creşte numărul de infectaţi. Pentru că se testează numai icebergul. Adică, se fac teste în locurile foarte vulnerabile: cămine de bătrâni, case de copii, aşezăminte pentru persoanele cu dezabilităţi. Este cum ai pescui în crescătorie, nu în ocean. Desigur că prinzi mai mult. Ca să avem o imagine clară a felului cum stăm că infectările, trebuie testată masiv populaţia, după criterii ştiinţifice. Adică, testat oceanul, nu doar icebergul.”

Avem şi un indicator de plan care nu minte: numărul de paturi de la ATI, ocupate de românii pe care COVID-ul i-a adus în stare critică. În 11 aprilie, erau 208 pacienţi.  Şi situaţia era ţinută sub control. Şi totul va fi bine. Astăzi, când din cauza relaxării, numărul de cazuri a explodat, sunt 239 pacienţi la ATI. Şi spitalele sunt pline până la refuz, iar situaţia este dezastruoasă.

Numai 38 de paturi să mai fi avut România în plus disponibile la ATI, când situaţia era sub control, care  s-au umplut între timp şi suntem în pragul colapsului sistemului sanitar?

Sau am realizat cu succes planul de infectaţi la hectar, ca pe vremea când arăturile făcute de harnica ţărănime în timp record, depăşeau suprafaţa arabilă a României?. Mai trăgeau şi câte o brazdă, în iureşul depăşirii planului, şi prin Bulgaria.

La sfârşitul fiecărei şedinţe de partid, mai era şi rubrica diverse. Eu aş diversifica nedumerirea mea cu plecatul din ţară al românilor. Când eram în plină pandemie şi Germania avea nevoie de sclavi pentru a le strânge sparanghelul, au putut pleca unul după altul avioane, pline cu concetăţeni de-ai noştri, mulţi dintre ei din cea mai roşie zonă a României, Suceava. Acum, când vrem să plecăm şi noi în vacanţă, suntem ciumaţii Europei şi tot mai multe ţări ne impun restricţii.

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: