Sarkozy, refuzat de Lilian Thuram

Sarkozy, refuzat de Lilian Thuram

Fostul fotbalist francez Lilian Thuram a declarat într-un interviu publicat astăzi de cotidianul Le Monde că anul trecut a refuzat oferta preşedintelui Nicolas Sarkozy de a ocupa o funcţie ministerială în cabinetul condus de François Fillon.

Postul propus fostului internaţional era acela de ministru al minorităţilor, Thuram fiind destul de vocal în ultimii ani pe teme delicate în societatea franceză precum rasismul sau oportunităţile oferite celor care trăiesc în suburbiile marilor oraşe (focare permanente de conflict în ultimul deceniu).

“M-am întâlnit cu Nicolas Sarkozy şi Claude Gueant, şeful administraţiei prezidenţiale, iar ei au sugerat ca eu să devin ministru al minorităţilor. Am purtat o discuţie destul de lungă, dar, din motive evidente, am refuzat oferta”, a declarat Thuram.

“Motivele evidente” la care se referă fostul fotbalist au la bază desele critici pe care Thuram i le-a adus lui Sarkozy şi modului în care acesta înţelege să trateze problemele sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sportivul s-a aflat în repetate rânduri pe poziţii contrare cu preşedintele francez, în chestiuni precum imigraţia sau revoltele de la periferia marilor centre urbane.

N-ar fi prima oară când Sarkozy încearcă să-şi “înmoaie” vechi adversari, exemplul socialistului Bernard Kouchner, astăzi ministru de Externe al Franţei, fiind grăitor în acest sens.