Sarkozy, motiv de violenta

Sarkozy, motiv de violenta

Noi manifestatii de ostilitate fata de presedintele francez ales Nicolas Sarkozy au avut loc aseara in mai multe orase din Franta, in special la Paris si Lyon, fiind marcate de ciocniri cu politia si arestari, informeaa AFP.

La Paris, incidentele s-au produs pentru a treia noapte consecutiv.

In jur de 150 de manifestanti au incercat sa blocheze accesul in Piata Bastiliei, protejata de un dispozitiv de politie numeros. Mai multi manifestanti au fost arestati.

Manifestantii au scandat sloganuri ostile lui Sarkozy precum "Sarkozy, fascistule, poporul o sa-ti vina de hac" sau "Politie peste tot, dreptate nicaieri".

Ne puteți urmări și pe Google News

La Lyon, incidente de acelasi gen s-au produs in cursul serii, cand 200 de persoane au incercat sa treaca de barajul fortelor de ordine pentru a patrunde pe o strada pentru pietoni din centrul orasului.

Primarul socialist al orasului Lyon, Gerard Collomb, a condamnat "actele de violenta urbana care se deruleaza de la alegerea lui Nicolas Sarkozy in functia de presedinte". El a lansat "un apel la calm".

La Villeurbanne, oras din apropiere, un sediu al UMP, partidul lui Sarkozy, a fost afectat de un incendiu care pare sa fi fost provocat cu intentie. Primarul socialist Jean-Paul Bret acondamnat acest act.

La Grigny, la sud de Paris, un scutier a fost usor ranit si doi tineri au fost arestati in urma ciocnirilor intre doua grupuri de cate cinci sau sase persoane si politie, au anuntat surse din politie.

Politia a declarat luni ca violentele care au inceput dupa alegeri sunt provocate in special de "miscari de extrema-stanga, anarhisti sau independenti".