Evenimentul Zilei > International > Sarkozy, în faţa Congresului
Sarkozy, în faţa Congresului

Sarkozy, în faţa Congresului

PARIS. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a ţinut, ieri, un discurs în faţa deputaţilor şi senatorilor reuniţi în Congres, o premieră în viaţa politică internă din anul 1848, posibilă graţie unui amendament constituţional adoptat anul trecut, relatează France Presse.

Liderul de la Paris a vrut să marcheze prin alocuţiunea sa, care a curpins diferite subiecte de interes, debutul unei noi etape a mandatului său. Nicolas Sarkozy a anunţat, cu această ocazie, că va opera mâine o remaniere guvernamentală, cel mai probabil schimbările vizându-i pe cei doi miniştri aleşi în Parlamentul European, Rachida Dati, care deţine portofoliul Justiţiei, şi Michel Barnier, ministrul agriculturii.

Sarkozy a avertizat, de asemenea, că burqa, descrisă de şeful statului drept un „simbol al aservirii femeii”, „nu este bine-venită în Franţa”. Preşedintele francez s-a pronunţat în acest context în favoarea înfiinţării unei comisii de anchetă care să tranşeze această problemă. El a mai informat deputaţii şi senatorii că Parisul va contracta un împrumut extern pentru finanţarea „priorităţilor naţionale” şi a exclus orice politică riguroasă pentru reducerea deficitului public.