Primarul localitatii, David Owen, a declarat ca mai multi responsabili din cadrul politiei locale s-au intalnit cu reprezentantii Secrete Service pentru a pregati vizita liderului de la Elysee, care ar fi in statiune in urmatoarele zile.

La randul sau, purtatorul de cuvant la Secret Service, Kim Bruce, a confirmat ca Sarkozy va veni in Statele Unite, dar a refuzat sa precizeze cand si unde va sta.

Jurnalistii de la AFP au mers insa la Wolfeboro – un orasel cu doar 6.000 de locuitori, situat pe malul lacului Winnipesaukee (statul New Hampshire, in nord-estul SUA) – si au descoperit mai multe indicii care i-au convins ca acesta este locul ales de presedintele francez pentru a se relaxa timp de circa doua saptamani.

„Domnule Sarkozy, incercati restaurantele locale!”, indeamna, in rubrica sa permanenta, un jurnalist care le prezinta turistilor localurile din Wolfeboro. In plus, pe site-ul oficial al orasului exista o sectiune dedicata primirii inaltului oaspete si mesajul urmator: „Bine ati venit, Nicolas Sarkozy!”.

In Wolfeboro, unde populatia se tripleaza pe timpul verii, sunt zvonuri ca Sarkozy sau apropiatii sai vor inchiria resedinta de 13.000 de metri patrati  a lui Mike Appe, fost director la Microsoft.

Printre personalitatile care au vizitat statiunea de-a lungul timpului s-au numarat Printul Rainier de Monaco, scriitorul Kurt Vonnegut si actrita Drew Barrymore.