Sărbătoare la Patriarhia Română. Preafericitul Daniel a împlinit 12 ani de patriarhat

Sărbătoare la Patriarhia Română. Preafericitul Daniel a împlinit 12 ani de patriarhat

Luni, 30 septembrie, Preafericitul Daniel a împlinit 12 ani de când este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În Catedrala Patriarhală a avut loc o slujbă de mulțumire în fața membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

La Catedrala Patriarhală, luni au participat 38 de ierarhi la Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum pentru a celebra cei 12 ani de când a fost întronizat ca Patriarh al României, Preafericitul Daniel.

Preafericitul Daniel le-a urat celor care au venit să-l felicite să primească de la Dumnezeu „bucuria rodirii”. „Singura bucurie adevărată din lumea aceasta este bucuria rodirii, care vine din osteneală. Să continuăm lucrările bune începute pentru că numai împreună putem să păstrăm Duhul comuniunii, Duhul Sfânt care ne împărtășește iubirea Preasfintei Treimi”, le-a spus la finalul slujbelor Patriarhul Daniel.

Ulterior, după slujba de Te Deum, evenimentul aniversar s-a mutat în Sala „Europa Christiana” de la Palatul Patriarhiei, unde au fost prezentate mesaje de felicitare din partea reprezentanților autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum și din partea altor instituţii publice.

Printre participanții din Sla „Europa Christiana” s-a numărat și Natalia-Elena Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni.

Viitorul unei națiuni nu poate exista fără credință, fără identitate națională și fără unitate. Astăzi au fost înălțate rugăciuni de mulțumire cu ocazia împlinirii a 12 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel.

Ministrul pentru românii de pretutindeni i-a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel pentru buna și inspirata păstorire a credincioșilor români de pretutindeni. Patru noi episcopii au luat ființă în diaspora în cei 12 ani de la întronizarea Preafericirii Sale, iar ministrul a spus că bisericile ortodoxe românești din străinătate reprezintă un liant cu România, o punte de spiritualitate, identitate și cultură. „Biserica Ortodoxă Română va avea întotdeauna un rol deosebit de important în societatea românească”, a mai spus ministrul Intotero.