Evenimentul ZileiSocialSăptămâna Presei Românești. Uniunea Ziariștilor îl omagiează pe primul ziarist profesionist

Săptămâna Presei Românești. Uniunea Ziariștilor îl omagiează pe primul ziarist profesionist

Săptămâna Presei Românești. Uniunea Ziariștilor îl omagiează pe primul ziarist profesionist
Astăzi, începând cu ora 17.00, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ne propune un eveniment online. Este „Săptămâna Presei Românești” și ziariștii o marchează într-un mod inedit.

Mihai Eminescu a fost cel dintâi redactor profesionist în presa de la noi.

Puțin știu că Mihai Eminescu a fost cel dintâi ziarist profesionist în presa românească.

Ziariștii se mândresc cu înaintașii lor de aceea au grijă să pregătească tot felul de activități omagiale, să scrie despre ei, ca să-i aducă în atenția publicului.

Articolele ziariștilor constituie, de-a lungul timpului, adevărate pagini de istorie. De aceea e importantă păstrarea ziarelor și revistelor în bibliotecile publice.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ne propune azi, 22 ianuarie, de la ora 17.00. un evenimentul online: „Săptămâna Presei Românești”.

Eveniment online.  „Săptămâna Presei Românești”

”Săptămâna Presei Românești” prilejuiește, în ultimul episod, al VII-lea, o reîntoarcere la Mihai Eminescu, marele nostru poet și cel dintâi redactor profesionist în presa de la noi.

Personalitatea uriașă a poetului național va fi scoasă în evidență de jurnaliștii și scriitorii Miron Manega și Dan Toma Dulciu.

Ei vor evoca dimensiunea jurnalistică a intensei activități a lui Mihai Eminescu.

De asemenea, va fi difuzat un film de excepție, „Cufărul lui Eminescu”, o producție impresionantă, realizată de regizorul Mimis Ravanis.

Unde se va vedea evenimentul online „Săptămâna Presei Românești”

Evenimentul online poate fi vizionat pe pe pagina web www.uzp.org.ro, începând de la ora 17.00.

Seria de producții sub titlul „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” a fost un eveniment inedit, prin care Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a reflectat, în șapte episoade relevante, legătura dintre presă și cultură.

Proiectul a fost coordonat de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, sub îndrumarea ambasadorului Neagu Udroiu, istoricul presei române. De realizarea tehniă s-a ocupat tânărul Ovidiu Zanfir (imagine, sunet și grafică), membru UZPR.

 


Accesează: