Evenimentul Zilei > Actualitate > Săptămâna patimilor, pentru echipa națională
Săptămâna patimilor, pentru echipa națională

Săptămâna patimilor, pentru echipa națională

„Tricolorii” au intrat în linie dreaptă pentru partida capitală cu Danemarca. Duminică, la Cluj, elevii lui Christoph Daum sunt obligați să-i învingă pe nordici, pentru a mai spera că pot ajunge la CM

Echipa națională a României a început, ieri, pregătirea pentru meciul cu Danemarca. Duminică, pe „Cluj Arena”, de la ora 21.45, „tricolorii” își joacă ultima șansă de-a mai rămâne în cărțile calificării la Mondialul găzduit de Rusia, anul viitor. Prima reprezentativă se află pe locul al 4-lea al grupei, cu cinci puncte strânse după patru jocuri, în spatele Poloniei (10), Muntenegrului (7) și Danemarcei (6).

Singura soluție: victoria

Orice alt rezultat în afara victoriei va scoate România din calculele calificării la cea mai importantă competiție a fotbalului.

Ieri după-amiază, selecțione rul Christoph Daum a condus un antrenament, la baza de la Mogoșoaia, la care au participat toți cei 25 de jucători convocați. Două meciuri esențiale a disputat România, pe teren propriu, împotriva danezilor. În toamna anului 1989, „tricolorii” îi învingeau pe nordici, scor 3-1, și se calificau la Campionatul Mondial din Italia. Oaspeții deschideau scorul prin Flemming Povlsen (6), dar naționala pregătită de Emeric Ienei a revenit prin „dubla” lui Gabi Balint (25 și 60) și golul lui Ioan Ovidiu Sabău (37).

În 2003, pe „23 August”, românii au trăit un dezastru, în preliminariile CE din 2004. Danezii au câștigat cu scorul de 5-2, goluri marcate de Mutu (5), Munteanu (47), respectiv Rommedhal (8 și 90+2), Gravesen (53), Tomasson (71) și Contra (autogol – 73).