Sânge la 4.600 de metri altitudine. Puterile nucleare care se bat cu pietre la-30 de grade

Sânge la 4.600 de metri altitudine. Puterile nucleare care se bat cu pietre la-30 de grade

Ceea ce poate fi o explicație pentru brusca înrăutățire a bilanțului confruntării din 15 iunie: de la trei morți initial, el a crescut, marți seara, la 20.

Potrivit armatei indiene, 17 soldați răniți grav în timpul bătăii – care a durat până după miezul nopții – „au fost expuși la temperaturi scăzute pe un teren aflat la mare altitudine” și au „sucombat ca urmare a rănilor”.

La altitudini foarte mari, soldații au nevoie de timp pentru a se adapta, altfel vor suferi de rău de munte, afecțiune legată de lipsa de oxigen, care poate ucide o persoană tânără și sănătoasă în câteva ore.

„Pentru  cineva care nu locuiește aici, supraviețuirea în sine este un efort uriaș”, a declarant colonelul S. Dinny, care a comandat până în 2017 un battalion indian în regiune. „Este unul din locurile de pe Pământ unde este extrem de dificil să fi soldat”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În mod normal, soldații sunt trimiși în zonă pentru perioade de doi ani, întrerupe de concedii.

Cei care fumează, renunță rapid la țigări. „Cu nivelul scăzut de oxigen, plus frigul, fumatul crește riscul unui atac de cord”, adaugă colonelul Dinny.

Frigul și altitudinea afectează și vederea, ceea ce face ca soldații să fie și mai dezorientați. Vremea, care se poate schimba brusc, și terenul abrupt, pot împiedica comunicațiile radio.