Evenimentul Zilei > Justitie > Protestatarul Sandu Matei, coleg de partid cu Darius Vâlcov
Protestatarul Sandu Matei, coleg de partid cu Darius Vâlcov

Protestatarul Sandu Matei, coleg de partid cu Darius Vâlcov

Unul dintre cei mai cunoscuți rezistenți, Sandu Matei, a depus plângere penală împotriva lui Darius Vâlcov. Sandi îi cere un milion de euro și îl acuză pe consilierul prim-ministrului Viorica Dăncilă de încălcarea Constituției.

Protestatarul a făcut și o dezvăluire în legătură cu consilierul prim-ministrului Viorica Dăncilă și a declarat că a fost coleg cu Darius Vâlcov în Partidul Democrat. „Am fost colegi. Colegi de partid. Este mai mic decât mine, făceam parte din aceeași or ganizație de tineret a Partidului Democrat”, a declarat Sandu Matei.

Protestatarul #rezist îl acuză pe Vâlcov de încălcarea articolului 26 din Constituție, de divulgarea secretului profesional, complicitate la abuz in serviciu raportat la regulamentul UE 679/2016 privind protectia persoanelor fizice. Sandu Matei spune că prin declarațiile făcute, politicianul nu îl atacă pe el în persoană, ci mișcarea #rezist.

„M-am constituit și parte civila, cu o suma destul de mare, să pot să fac un azil de bătrâni: un milion de euro. Nu mă interesează ne apărat suma, ci ca Justiția să își facă treaba. Pentru că este un act josnic. Am fost coleg de partid cu Darius Vâlcov. Mai mergeam și la școlile de vară, m-am uitat recent și la niște foldere cu poze. Încă o dată: este josnic ce face, și eu puteam să reacționez la f el”, a mai afirmat Sandu Matei.

Darius Vâlcov a făcut publice documente medicale care arată starea de sănătate precară a lui Sandu Matei. Acesta a  explicat în fața Parchetului că problemele de sănătate au apărut pe fondul necazurilor pe care le-a avut în familie.