„Sancţiuni extreme” pentru Google. Penalizare de un milion de dolari pentru comportament nepotrivit într-un proces civil

„Sancţiuni extreme” pentru Google. Penalizare de un milion de dolari pentru comportament nepotrivit într-un proces civil Google. Sursă foto: Denis Linine | Dreamstime.com

Google, divizie a grupului Alphabet, a fost amendat cu peste 971.000 de dolari, reprezentând comisioane şi costuri juridice, pentru atitudinea nepotrivită într-un proces privind confidenţialitatea.

Un judecător din SUA a cerut ca Google să plătească peste 971.000 de dolari pentru comportament incorect într-un proces privind confidenţialitatea, în instanţa federală din California.

Avocaţii reclamanţilor de la Boies Schiller Flexner şi alte firme au solicitat comisioane şi costuri uriașe, după ce judecătorul american Susan van Keulen de la tribunalul federal din San Jose, California, a constatat că Google a tratat cu indiferență anumite situații.

Procesul de 5 miliarde de dolari, intentat în 2020, susţine că Google a urmărit ilegal datele utilizatorilor săi. Penalizare au fost din „neidentificarea în timp util a martorilor, a documentelor suplimentare şi a surselor de date relevante pentru acest litigiu”, a scris van Keulen într-un ordin anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul David Boies, fondatorul Boies Schiller, nu a cerut mai puțin 1.950 de dolari pe oră. Boies vrea bani pentru 49 de ore, sau aproximativ 96.000 de dolari.

Penalizări uriașe pentru Google

Avocaţii Google ai firmei Quinn Emanuel au precizat că reclamanţii nu au oferit „o justificare pentru decizia lor de a-l pune pe David Boies la curent, pentru a argumenta problemele complexe din moţiunea de sancţiuni”.

Sursa: Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Ei au mai spus că tarifele orare ale lui Boies sunt „semnificativ mai mari” decât ale altor specialiști faimoși.

Boies a vrut să ofere câteva detalii doar prin intermediul unui purtător de cuvânt. El a spus că „ sancţiunile sunt grave, aşa cum ar trebui să fie, având în vedere conduita greşită gravă a Google”.

Un avocat al Google de la Quinn Emanuel, Andrew Schapiro, a declarat într-un comunicat că reclamanţii „cer sancţiuni extreme şi, la sfârşitul zilei, primesc o plată parţială a facturii lor umflate, pentru timpul pe care l-au dedicat depunerii moţiunii."

Cu toate astea, judecătorul a redus penalizările cu aproximativ 75.000 de dolari, după ce a dedus sume de la avocaţii care au facturat sub 10 ore. Google nu a vrut să ofere declarații despre problemele pe care le are, ba chiar a negat orice fel de acuzație, potrivit Reuters.