Evenimentul Zilei > International > Salvini a apărut ÎMBRĂCAT în hainele nazistului Adolf Hitler
Salvini a apărut ÎMBRĂCAT în hainele nazistului Adolf Hitler

Salvini a apărut ÎMBRĂCAT în hainele nazistului Adolf Hitler

Salvini în rolul lui Adolf Hilter! Cine ar fi putut să creadă aşa ceva? Dar iată că locuitorii oraşului Milano s-au trezit cu un portret uriaş prezentându-l pe Salvini drept Hitler.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a apărut pe un zid în hainele nazistului Adolf Hitler: sacou kaki, cu banderola pe brațul stâng și o cruce de fier fixată pe piept. Montajul a apărut în dimineața zilei de marți, 26 iunie, pe strada Palermo din Milano (zona Brera).

Lucrare, creată de artistul stradal milanez "Beast", a durat doar câteva ore, fiind cât se poate de repede înlăturată de poliţie.

Matteo Salvini avea pe braț, în locul svastici fasciste, simbolul Ligii. Posterul a apărut în această dimineață pe stradă Palermo din Milano, dar a fost nevoie de câteva ore bune pentru a afla că autorul este un artist stradal din Milano, cunoscut pentru fotomontajele sale pe teme de politică.

Într-un timp scurt, lucrarea a fost înlăturată de poliție. De aceea era important ca imaginea să circule online, pentru a ajunge la cât mai mulți oameni – explică artistul, sub imaginea ministrului de Interne în uniformă militară.

„Noul montaj, de aproape trei metri înălțime, vine după dezbaterea în curs (Salvini – Saviano) privind politicile noului guvern și declarația ministerului de Interne cu privire la recensământul taberelor de romi.

„Opera din Milano" a fost instalată în timpul nopții atrăgând imediat atenția trecătorilor, dar cineva a raportat la poliție: "Am fost la fața locului în timpul eliminării și am reușit să fac niște fotografii, chiar dacă poliția a împiedicat fotografierea", conchide "Beast", a cărui identitate este încă secretă.