Experiment unic România. Locul în care s-a deschis o cafenea

Experiment unic România. Locul în care s-a deschis o cafenea Cafenea deschisă într-un munte de sare din România. Rar s-a mai văzut așa ceva. Sursa foto Facebook

Într-un munte de sare din România s-a deschis o cafenea spectaculoasă. Mulți turiști deja au venit să o viziteze și au rămas impresionați de construcția ei.

S-a deschis o cafenea spectaculoasă în Vâlcea, la Salina Ocnele Mari. Turiștii care vin aici rămân impresionați de frumusețea locului, dar și de cafeaua turcească pe care o primesc. Oamenii din toată țara aleg să coboare în subteran pentru a beneficia de aerosolii naturali de clorură de sodiu, transformând vizita într-o experiență relaxantă și benefică pentru sănătate.

Reprezentanții minei au declarat că au introdus cafeaua la sare pentru a atrage mulți turiști și pentru a le oferi o experiență inedită. Chiar și în extrasezon, când numărul vizitatorilor scade, Salina Ocnele Mari atrage în medie între 500 și 700 de turiști zilnic.

Cafenea la Salina Ocnele Mari

Din decembrie anul trecut, Societatea Naţională a Sării - SALROM a deschis în salină o cafenea cu un specific aparte, unde se poate savura cafeaua făcută la sare. Turiștii sunt serviți de minerii pasionați de cafea.

Ne puteți urmări și pe Google News
salina ocnele mari

Cafenea deschisă într-un munte de sare din România. Rar s-a mai văzut așa ceva. Sursa foto Facebook

Alte atracții turistice la Salina Ocnele Mari

Salina are o suprafaţă amenajată pentru vizitare de 40.000 de metri pătraţi şi dispune de patinoar, mini-terenuri de sport, restaurant, expoziţii de artă şi chiar de o biserică, unde se ţin slujbe în fiecare duminică.În această perioadă, salina este deschisă zilnic până la ora 16.30, cu excepţia zilelor de luni şi marţi. Accesul se face cu autobuzul, care pleacă la fiecare 30 de minute, potrivit Agerpress.

Aici se află și cea mai mare biserică subterană

Salina Ocnele Mari este locul care ascundeși cea mai mare biserică subterană din țara noastră, în care pe lângă faptul că se oficiază slujbe, se găsește o bibliotecă și un muzeu. Aceasta se află la 226 de metri față de nivelul mării și se întinde pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați. Mulți turiști vin aici pentru a se ruga, pentru a se apropia de Dumnezeu și pentru a cumpăra suveniruri.

Prețurile la salină sunt:

  • adulţi: 45 lei/zi/persoană
  • copii peste 3 ani și elevi : 30 lei/zi/persoană
  • studenţi cu vârsta până la 26 ani: 35 lei/zi/persoană
  • pensionari: 40 lei/zi/persoană
  • copii mai mici de 3 ani: gratuit