Salată orientală. Rețeta care dă dependență

Salată orientală. Sursa foto: Dreamstime.com

Salata orientală este unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească. În multe mănăstiri din România, Aceasta se prepară doar cu ceapă, cartofi și ulei vegetal. Rețeta tradițională care conține ou, măsline, ardei și castraveți murați este însă mult mai gustoasă.

De cele mai multe ori, salata orientală se servește ca atare, însă aceasta poate reprezenta o garnitura excelentă. Preparatul poate fi servit alături de friptura de vită sau porc, având un gust aparte.

Salată orientală cu măsline și gogoșari

Această variantă de salată orientală este extrem de săţioasă, iar gustul ei va fi apreciat de întreaga familie. Pentru obține rezultatul așteptat, preparatul trebuie să conțină măsline, gogoșari, castraveți murați, ou și ceapă.

Salată orientală. Sursa foto: Dreamstime.com

De asemenea, rețeta poate fi îmbogățită cu pătrunjel verde sau chiar mărar.

Iată cât de simplu se poate pregăti:

  • 1 kg de cartofi roșii;
  • o ceapă albă sau o legătură de ceapă verde;
  • 3 castraveți murați;
  • 3 ouă;
  • 100 grame de măsline;
  • pătrunjel verde;
  • sare/piper.

Mod de preparare

Pentru obține un gust deosebit, cartofii pentru salata orientală se fierb în coajă. În apa în care aceștia se vor fierbe se adaugă un praf de sare. Astfel, procesul de curățare va fi unul mult mai ușor. Între timp se curăță legumele și se toacă mărunt. Ouăle se pun la fiert, iar apoi se curăță de coajă și se taie în cubulețe.

De asemenea, murăturile se taie mărunt pentru a fi adăugate peste cartofi. După ce aceștia s-au fiert, se lasă la răcit pentru 5-10 minute. După ce s-au răcit, cartofii se taie în cubulețe sau chiar în sferturi, în funcție de preferințe.

Salată orientală. Sursa foto: Dreamstime.com

Salată orientală cu măsline și gogoșari

Legumele, ouăle și murăturile tăiate mărunt se adaugă peste cartofi și se amestecă salata. De asemenea, aceasta se asezonează cu sare și piper. În funcție de preferințe se poate așeza și pătrunjelul tocat. Varianta de post a acestui preparat este la fel de gustoasă, cu toate că nu conține ou.

Salata se poate servi ca atare sau alături de friptura de vită sau porc. Pentru un plus de gust, dar și de calorii, numeroase gospodine adaugă și maioneză.