Dacă v-ați săturat de salata de boeuf, puteți încerca rețeta de salată Olivieh. La început, această mâncare a fost gătită doar în restaurantele de lux din Moscova.
Dacă nu vă place salata boeuf, puteți încerca rețeta de salată Olivieh. Aceasta este o salată de cartofi preparată cu legume fierte, murături, ouă fierte tari, carne (pui, șuncă afumată, rață sau chiar pește) și maioneză.
Această rețetă a fost descoperită de bucătarul Lucien Olivier, de origine belgiană, care gătit-o în restaurantele celebre din Moscova în anii 1860. Este indicat să folosiți pui la rotisor și să gătiți cartofii și ouăle în același timp.
Ingredientele necesare
Pentru a prepara salata Olivieh, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 căni cu piept de pui fiert,
- 5 cartofi fierți,
- 1 borcan cu murături crocante cu mărar,
- 1 pungă cu mazăre și morcovi congelați,
- 8 ouă fierte tari.
- 2-3 căni cu maioneză,
- sare și piper,
- sucul de la două sau mai mult, după gust.
Rețetă de salată Olivieh
- Într-un castron mare, amestecați maioneza cu sarea și piperul și sucul de lămâie pentru a face dressingul. Tăiați puiul, cartofii, murăturile și ouăle în bucăți și adăugați-le în castronul cu dressingul.
- Lăsați mazărea și morcovii la dezghețat, apoi puneți la fiert. După ce se fierb, se lasă la răcit, se taie și morcovii în bucăți.
- Acum, amestecați foarte bine pentru ca aromele să se întrepătrundă. Puneți pe un platou și ornați salata așa cum faceți și la cea de boeuf.
Rețetă de salată de boeuf
Puteți încerca și o rețetă simplă de salată de boeuf. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2-3 cartofi;
- un păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui;
- 100 g carne de pui fiartă în supă;
- 3 castraveți acri;
- 50 g mazăre;
- un gălbenuș;
- 50-60 ml ulei;
- două lingurițe de muștar;
- zeama de la 1/2 lămâie;
- câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet
- sare și piper.
- Legumele și carnea se fierb în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească, după care sunt tocate mărunt.
- După ce se storc de zeamă, castraveții se toacă mărunt și se adaugă în vas. Mazărea se dă de două ori în clocot și se pune peste salată.
- Apoi, se prepară maioneza din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei și se pune peste salată.
- Salata de boef poate fi ornată cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel. Poftă bună!