Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”).
O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor. Noua salată servită clienților
Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili) prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de caju, sunt piese de bază în meniu. relatează Huff Post.
Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține: salată verde cu mere, migdale, afine sos de muștar și de soia.
Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.
Uniunea Europeană a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)
Alternativă la criza alimentară: insectele
Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.
„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc.
Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisa Europeană.