Salariul pe care îl are un operator de la 112. Situația este jenantă! Muncesc pentru câțiva lei

Salariul pe care îl are un operator de la 112. Situația este jenantă! Muncesc pentru câțiva lei Sursa: arhiva EVZ

Serviciul de Telecomunicații Speciale este cel care operează serviciul de urgență 112. Operatorii calmează persoanele aflate în situații critice și încearcă să rezolve problema cât mai repede. Aceștia au un salariu mediocru, dar muncesc ore întregi.

În fiecare zi, operatorii sunt 24/24 ore prezenți pentru a calma persoanele aflate în dificultate. Aceștia sunt instruiți să își păstreze calmul, să ofere informații corecte și să transmită sfaturi utile.

Această meserie este foarte stresantă, fiind vorba despre o chestiune de viață și de moarte. Majoritatea oamenilor o văd ca pe o slujbă de admirat, dar operatorii au un salariu mediocru.

Cum poți ajunge operator la 112?

Pentru a lucra ca operator 112 este nevoie să aplici pe site-ul sts.ro sau pe 112.ro. Criteriile de recrutare sunt însă destul de rigide, iar candidaţii trebuie să aibă un dosar curat pentru a fi primiţi în sistem, scrie Adevărul. În primul rând, orice persoană care intenţionează să aplice pentru un job ca operator la serviciul de urgenţă 112 trebuie să ştie că vârsta maximă pentru a fi admis este de 40 de ani, conform site-ului 112.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un candidat trebuie să fie neapărat român și să fie domiciliat în România. Acesta trebuie să cunoască gramatica limbii române foarte bine și să se exprime civilizat. Persoanele care au avut probleme cu legea sau care au fost în penitenciar nu pot aplica la job în cadrul STS. Nici măcar cei care se află în timpul urmăririi penale nu au șansa de a avea această meserie.

Muncă multă, salarii mediocre

Un operator 112, care este la nivelul de începător, are salariu minim pe economie, bonusuri și tichete de masă. Un angajat la început de drum ar putea încasa puțin peste 2.000 de lei. Un operator 112 cu experiență ar putea încasa și suma de 4.000 de lei, potrivit A3.