Bugetarul de lux Doina Gradea încasează lunar nu mai puțin de 28.500 de lei brut, plus un spor de vechime de 25%, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât președintele României și cu peste 1.000 de euro mai mult decât prim-ministrul.

Astăzi, pentru Gradea a fost a treia oară când a refuzat audierea Comisiei de Cultură din Camera Deputaților pentru a da explicații cu privire la neregulile descoperite de Curtea de Conturi.

Doina Gradea, atacată de PNL și USR

Iulian Bulai, deputat USR este unul dintre cei mai aspri contestatari ai Doinei Gradea.

„Cam cât ar trebui să cheltuiască cetățenii României, din munca lor, pentru ca dna Gradea măcar să se deplaseze la Palatul Parlamentului? Ar trebui să-i oferim și noi, de la comisie, 300 euro/zi I-am cerut d-nei Gradea demisia de multiple ori – i-o cer și acum. Am cerut deja în mod repetat și insistent discutarea în Parlament a rapoartelor TVR pe 2017 și 2018 – o cer din nou. Și o s-o fac de câte ori e nevoie”, a declarat Bulai.

Gradea a atras critici aspre și din partea PNL, la începutul lunii octombrie.

„A zis că e plecată la Timișoara. De fiecare dată când trimitem invitații pentru ea și pentru TVR e plecată și își găsește drum, ba la Timișoara, ba la Iași, ba la Cluj. Vrem să ne aducă lămuriri despre raportul Curții de Conturi, să justifice acele abateri de la legislația în vigoare, să ne spună cine sunt vinovații pentru acele situații. Acolo sunt probleme de când a venit ea la conducere. Niciodată în televiziunea publică nu a fost o stare atât de tensionată între angajați și conducere. Săptămâna viitoare vom avea ședință comună cu Senatul și analizăm raportul de activitate și sper ca toți colegii mei să voteze împotriva raportului și să cadă conducerea TVR-ului” a declarat deputatul PNL Gigel Știrbu pentru B1.ro.

Cine este Doina Gradea

Doina Gradea a absolvit Academia de Studii Economice, iar în 1992 s-a angajat ca reporter. Peste 3 ani a devenit secretar general de redacție la Canalul de Știri, care avea apoi să devină Pro TV. În 1995, Doina Gradea a devenit asistenta personală a lui Adrian Sârbu.

În 2004, Gradea a făcut trecerea la Pro TV Internațional, unde a preluat funcția de director executiv. În 2014, propunerea PSD pentru  funcția de director la TVR a fost dată afară, decizie pe care a contestat-o în instanță.