Saipem din Italia a câștigat un contract de servicii de gaze de un miliard de dolari în off-shore-ul libian

Saipem din Italia a câștigat un contract de servicii de gaze de un miliard de dolari în off-shore-ul libian Sursa foto: saipem.com

Grupul italian de servicii energetice Saipem a anunțat că a câștigat un nou contract în Libia, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, pentru dezvoltarea Proiectului de utilizare a gazului Bouri (BGUP).

Contractul a fost atribuit de Mellitah Oil & Gas BV Libyan Branch, un consorțiu al Corporației Naționale de Petrol din Libia și Eni Africa de Nord de la Eni.

Gigantul energetic italian Eni, care deține un pachet de 31% din Saipem, controlează împreună atât Saipem, cât și Mellitah Oil & Gas BV. Saipem a declarat într-un comunicat că tranzacția a fost considerată o „tranzacție cu părți afiliate” bazată pe reglementarea pieței italiene, dar a fost „finalizată în termeni echivalenti sau standard pe piață”.

Saipem va construi 28 de kilometri de conducte care va lega platformele

Saipem va moderniza platformele și instalațiile zăcământului submarin de gaze Bouri, proiectând, construind, instalând și punerea în funcțiune a unui modul de recuperare a gazelor de aproximativ 5.000 de tone și, de asemenea, va construi 28 de kilometri de conducte care leagă platformele, potrivit nasdaq.com.

Ne puteți urmări și pe Google News
Saipem

Sursa foto: saipem.com

Italia a colectat aproximativ 2,8 miliarde de euro din taxa excepţională de anul acesta impusă companiilor energetice, potrivit Reuters.

Aceste încasări sunt puţin peste aşteptările guvernamentale. Trezoreria a estimat în decembrie că taxa va genera aproximativ 2,6 miliarde de euro.

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a declarat că nu poate confirma cifrele, deoarece acestea nu sunt încă definitive.

Taxa are o rată egală cu 50% din partea din venitul corporativ din 2022 care este cu cel puţin 10% mai mare decât venitul mediu raportat între 2018 şi 2021.

În condiţiile stabilite în bugetul pentru 2023, aproximativ 7.000 de producători şi vânzători de energie electrică, gaze şi produse petroliere au fost obligaţi să plătească taxa.

Italia a promis că va elimina treptat politica fiscală expansionistă

Termenul general de plată era sfârşitul lunii iunie, deşi unele firme au permisiunea să o facă până în iulie. Taxa excepţională din acest an a înlocuit o taxă din 2022 care a strâns o sumă similară de bani, dar a declanşat critici şi refuzuri de a plăti din partea mai multor firme.

Ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, a declarat, în iulie, că este încrezător că guvernul va putea evita repetarea unor astfel de taxe în viitor, deoarece creşterea preţurilor energiei se inversează progresiv.

Italia a promis că va elimina treptat politica fiscală expansionistă adoptată începând cu 2020, ca urmare a pandemiei de Covid-19 şi a crizei energetice.

Guvernul premierului Giorgia Meloni vizează un deficit în 2023 de 4,5% din produsul intern brut (PIB), aproape jumătate din deficitul de 8,0% consemnat în 2022, dar finanţele publice au început prost anul acesta.