S-a stins un cunoscut preot și scriitor. Nu se vedea făcând altceva

S-a stins un cunoscut preot și scriitor. Nu se vedea făcând altceva Doliu. Sursa foto: Pixabay

România. Un preot și scriitor de prestigiu din România a murit la vârsta de 74 de ani. Acesta era membru al Uniunii Scriitorilor și a scris zeci de volume de poezie și proză.

Părintele Mihalache Tudorică va fi înmormântat joi, 29 august, în locul unde și-a dedicat slujirea divină, la Sfântul Altar de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Ungureni.

Renumitul preot Mihalache Tudorică și-a descoperit pasiunea pentru poezie în studenție

Părintele s-a născut într-o familie numeroasă din Bâlta, județul Dolj, și a studiat la Seminarul Teologic din Craiova, înainte de a absolvi Facultatea de Teologie din București.

Acolo și-a descoperit pasiunea pentru poezie, talent pe care l-a cultivat de-a lungul timpului. A scris zeci de volume de poezie și proză și a fost membru al Uniunii Scriitorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost hirotonit preot în 1971, slujind inițial în Parohia Mihăița din județul Dolj. Cu toate acestea, a rămas în această parohie doar până în 1974 din cauza unor conflicte cu autoritățile comuniste locale.

Preot

Preot. Sursa foto: Arhiva EVZ

Această situație i-a afectat serios cariera literară, astfel că, prima sa carte a fost publicată abia după 12 ani, în 1986.

Nu se vedea făcând altceva în viață

„Poezia a apărut în templu: Psalmii, Cântarea Cântărilor, și câtă vreme poezia s-a menținut în Templu, în Biserică, a avut și darul mântuirii. Când a ieșit din Biserică n-a mai mântuit.

La mine, poezia a făcut casă bună cu preoția, dar, dacă n-aș fi fost în Biserică, dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic în viața mea”, mărturisea cunoscutul preot.

Părintele Mihalache Tudorică a mărturisit că nu și-ar fi găsit niciodată împlinirea în viață dacă nu ar fi fost dedicat slujirii bisericii.

A predat și la Seminarul Teologic din Craiova înainte de a renunța la cariera didactică pentru a se concentra pe slujirea religioasă și scris.

În această perioadă, a câștigat de două ori Marele Premiu pentru Literatură al Uniunii Scriitorilor, pentru două dintre volumele sale de poezii: „Melancolia Îngerului” și „Ultimul Orb”, potrivit Capital.

Revista presei