Era foarte documentat în orice subiect abordam, inventiv și de multe ori venea cu propuneri de subiecte, inspirate din activitatea lui. Niciodată nu s-a lăsat intimidat de cine era la putere, de altfel a și scris cărți despre politică, una lansată chiar săptămâna trecută”, povestesc reporterii EVZ, care au lucrat îndeaproape cu profesorul Tudose.

Medicul s-a stins ieri după prânz în localitatea natală (Coşereni, Ialomiţa): după ce a făcut cumpărături a încercat să urce în maşină, dar a căzut la pământ. Medicii de la Ambulanță au ajuns în câteva minute, dar manevrele de resuscitare au fost zadarnice. Se pare că a fost vorba despre un infarct, medicul suferind de hipertensiune.

Munca profesorul Tudose în domeniul psihiatriei atinge aspecte diverse: a înființat și organizat primul centru de sănătate mintală din România în 1980, iar în 1995 primul serviciu de Psihiatrie de Legătură devenit centru de referință pentru reforma în psihiatrie. A publicat sute de lucrări științifice și cărți, una chiar săptămâna trecută, „Psihopolitica”, care descrie oamenii politici importanți de pe scena românească. La Congresul Naţional de Psihiatrie de la Sinaia, la care a participat zilele trecute, avertiza: „Foarte multe boli nervoase sunt rezultatele comportamentelor noastre greșite”.