La mai mult de 50 de ani după nefericitul eveniment, apar informații conform cărora Agenția Centrală de Informații ar fi cunoscut mult mai multe detalii decât a lăsat să se înțeleagă.

Directorul CIA, John McCone, a fost, se pare, creierul procesului de mușamalizare a asasinatului președintelui John F Kennedy din noiembrie 1963. McCone și alți oficiali CIA sunt acuzați că au făcut în așa fel încât informațiile „incendiare” din Comisia Warren să nu fie făcute publice. McCone, care a decedat în 1991, a ascuns informații despre faptul că CIA a complotat asasinatului lui Fidel Castro, prim-ministru al Cubei la momentul respectiv.

Conform surselor, directorul CIA a fost convins rapid de faptul că Oswald nu a avut niciun complice în Cuba sau în altă parte și, în consecință, a ordonat ca CIA să ofere asistență „pasivă, reactivă și selectivă.”

Potrivit www.mirror.co.uk, Robarge nu a tras nicio concluzie referitoare la motivațiile lui McCone, dar a sugerat că ordinul de a ascunde informația a venit de la Casa Albă, în timpul mandatului lui Johnson.