S-a inventat tehnologia care dotează tancurile și soldații cu armură auto-vindecătoare

S-a inventat tehnologia care dotează tancurile și soldații cu armură auto-vindecătoare

Noile tehnologii, cum ar fi polimerii biologici, ar putea ajuta la fabricarea blindajului care se repară singur. Cât de aproape ar putea fi asemenea descoperire? Armata SUA este cea mai avansată în descoperirea acestui tip de material.

Armata SUA se pregătește să dea lovitura! Imaginați-vă vehicule de luptă, drone sau roboți capabili să-și regenereze blindajul sau alte materiale după ce au fost loviți de focul inamic. Acum gândiți-vă la echipamente de protecție avansate pentru soldați, care includ energie electrică mobilă. Acestea sunt două posibilități uimitoare de înaltă tehnologie care ar putea fi toate elemente ale viitoarei tehnologii de război.

Oficiul de Cercetare al Armatei și Universitatea Northwestern explorează cercetarea de bază care vizează ingineria materialelor sintetice care fuzionează sau reflectă acțiunile organismelor biologice vii. Experții, oamenii de știință și cercetătorii sunt implicați în lucrări experimentale pentru a crea materiale performante prin ingineria „polimerilor sintetici definiți în secvență cu precizia biologiei”, a explicat Dawanne Poree, manager de program - chimie a polimerilor la Oficiul de Cercetări al Armatei.

„Capacitatea de a exploata și adapta mașinile celulare pentru a produce polimeri non-biologici ar aduce, în esență, materiale sintetice în domeniul funcțiilor biologice. Acest lucru ar putea reda materiale avansate, de înaltă performanță, cum ar fi nanoelectronica, materiale de auto-vindecare și alte materiale de interes pentru armată ”, a spus ea într-un raport al Armatei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armata americană este la câțiva ani distanță de realizarea blindajului

Acest lucru ar putea duce la regenerarea materialelor, stocarea avansată a informațiilor și alte atribute cheie. Pentru a realiza acest lucru, armata urmărește re-proiectarea „mașinilor biologice pentru a-i permite să lucreze cu blocuri non-biologice care ar oferi o cale de a crea polimeri sintetici cu precizia biologiei”, a explicat Poree.

Ar putea exista multe aplicații suplimentare pentru acest proces, care să includă materiale de protecție pentru soldați, celule de combustibil care generează energie și diverse tipuri de electronice noi.

ARO explorează proiectul cu Northwestern University, care, din punct de vedere științific, analizează polimeri biologici, cum ar fi ADN-ul, pentru a genera materiale sintetice capabile să reproducă funcțiile biologice. ARO este un departament al Laboratorului de Cercetare al Armatei al Comandamentului de Dezvoltare a Capacităților Armatei SUA.

"Ribozomii, o structură celulară care produce proteine, pot încorpora noi tipuri de monomeri (termen științific pentru moleculele care se leagă pentru a forma material polimeric) care pot fi legate cu molecule identice pentru a forma polimeri", a explicat raportul armatei. Polimerii sintetici sunt lucruri precum plasticul, poliesterul și nailonul. Polimerii biologici sunt colecții de molecule.

Michael Jewett, profesor de excelență didactică Charles Deering McCormick, profesor de inginerie chimică și biologică și director al Centrului de biologie sintetică de la Școala de inginerie McCormick din nord-vest, a explicat că procesul ar putea ajuta la „crearea de clase de materiale și medicamente care nu am mai fost sintetizate înainte.”