Evenimentul Zilei > Monden > S-a distrat sau nu Prințul Andrew cu o minoră plasată de Epstein
S-a distrat sau nu Prințul Andrew cu o minoră plasată de Epstein

S-a distrat sau nu Prințul Andrew cu o minoră plasată de Epstein

O anchetă jurnalistică făcută de doi reporteri de la ziarul britanic Daily Mail vine să răstoarne multe dintre declarațiile și faptele din marele dosar al proxeneților Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell, care livrau bogaților lumii tinere, unele minore, pentru câteva ore de plăcere.

„Anchetele noastre ne-au dus de la Londra la New York, Boston, Florida, Insulele Virgine SUA, Africa de Sud și Australia. Investigația ne-a făcut să obținem mărturii de la noi martori, să vedem documente sensibile, să aflăm conținutul jurnalelor și să intervievăm surse de nivel înalt”, spun reporterii Daily Mail.

O parte importantă a acestei anchete jurnalistice îl vizează pe Prințul Andrew, fiul Reginei Elizabeth, acuzat de câțiva ani de Virginia Roberts că a întreținut cu ea relații intime în vremea când era minoră.

Aceasta a declarat în fața anchetatorilor și a instanței că s-ar fi întâlnit cu prințul într-un club de noapte frecventat de vedete, unde au dansat, iar apoi au mers în casa din Londra a domnișoarei Maxwell pe 10 martie 2001. În acest sens, ea a publicat și niște fotografii din acea seară pe contul ei de Twitter.

Tot Virginia Roberts a susținut că au întreținut relații intime de trei ori – mai întâi la Londra, apoi la New York și în cele din urmă în Caraibe. Prințul Andrew a negat în permanență aceste acuzații, iar anul trecut, în noiembrie, și-a prezentat alibiul pentru ziua de 10 martie 2001.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.