Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a descoperit elixirul TINEREŢII. Femeia care susţine că NU va îmbătrâni NICIODATĂ
S-a descoperit elixirul TINEREŢII. Femeia care susţine că NU va îmbătrâni NICIODATĂ

S-a descoperit elixirul TINEREŢII. Femeia care susţine că NU va îmbătrâni NICIODATĂ

Mitul tinereţii fără bătrâneţe ar putea deveni o realitate datorită pionieratului în domeniul tratamentelor genetice realizat de directorul general al Bioviva USA Inc, Elizabeth Parrish care susţine că este prima persoană din lume care va reuşi să încetinească ceasul biologic şi să contracareze efectele îmbătrânirii naturale.

Elizabeth Parrish a fost supusă unui tratament genetic al cărui scop este stoparea proceselor de epuizare a masei musculare şi a celulelor stem apărute odată cu înaintarea în vârstă, scrie Descoperă.

Experimentul a debutat anul trecut şi continuă şi în momentul de faţă, iar dacă se vor observa modificări favorabile, cercetătorii din cadrul companiei Bioviva vor fi primii care reuşesc să aplice cu succes un tratament de alungire a telomerilor pe un subiect uman.

,,Metodele terapeutice utilizate la ora actuală aduc foarte puţine beneficii persoanelor care suferă de boli apărute odată cu înaintarea în vârstă. Progresele făcute în domeniul biotehnologiei ne pot permite să îmbunătăţim această situaţie, iar dacă tratamentul conceput de noi se va dovedi a fi eficient înseamnă că vom scrie istorie", susţine Elizabeth Parrish. 

Telomerul este o regiune de ADN, un segment repetitiv care acţionează asemenea unor “amortizoare” pentru materialul genetic supus degradării odată cu înaintarea în vârstă. În timpul diviziunii celulare, telomerii se scurtează atât de mult, încât nu mai pot proteja cromozomii, iar aceştia devin nefuncţionali. Acesta este motivul pentru care noi îmbătrânim, informează Descoperă.

Pentru a afla dacă experimentul a avut succes, cercetătorii Bioviva au calculat lungimea telomerilor din celulele albe ale pacientei şi au observat că în cazul pacientei, perioada de scurtare a telomerilor din celule fusese inversată cu 20 de ani. 

Deocamdată, experimentul este desfăşurat doar în cadrul companiei Bioviva şi ar putea dura ani buni până când tratamentul să fie pus la dispoziţia consumatorilor.