S-a demonstrat şi ştiinţific: femeile suferă mai mult decât bărbaţii la toate bolile

S-a demonstrat şi ştiinţific: femeile suferă mai mult decât bărbaţii la toate bolile

Reprezentantele sexului slab au raportat un nivel al durerii cu 20% mai mare decât sexul tare. De la dureri de spate şi până la diabet, intensitatea resimţită de o femeie este peste cea cunoscută de un bărbat

Conform New York Times, un studiu realizat de Universitatea Strandford din Statele Unite a demonstrat că femeile sunt mai predispuse la durere, că o resimt mai intens decât bărbaţii, când e provocată de o migrenă, fibromialgie, afecţiuni ale colonului, durere de spate, artrită şi chiar o infecţie a sinusurilor. Intensitatea durerii de spate la o femeie - 6,03, la un bărbat - 5,53 Cercetarea apărută săptămâna aceasta în publicaţia de specialitate “The Journal of Pain”, a cuprins date medicale a 11.000 de pacienţi. Pentru a obţine intensitatea durerii, doctorii i-au rugat pe pacienţi să-şi evalueze intensitatea pe o scară de 0 (nicio durere) la 10 (cea mai puternică durere posibilă) Au fost testate persoane de ambele sexe care au sufereau de 21 de boli, iar rezultatele au dus la un nivel mai mare de suferinţă la reprezentantele sexului frumos.

Pentru durerile de spate, femeile au raportat un scor de 6,03, iar bărbaţii de doar 5,53. La capitolul dureri articulare şi dureri inflamatorii, femeile au avut un scor de 6, iar bărbaţii de 4.93. În general, femeile au raportat intensităţi ridicate de durere la diabet şi hipertensiune, dureri de genunchi şi chiar la infecţii ale sinusurilor.

Acestea au obţinut cu cel puţin un punct în plus faţă de suferinţa bărbaţilor. În total, a reeşit că intensitatea durerii resimţită de o femeie este cu 20 la sută mai puternică decât a unui bărbat care ar suferi de această boală. Nu se cunosc cauzele diferenţelor Cu toate acestea, studiul nu a reuşit să stabilească care este motivul pentru care femeile sunt mai sensibile la durere decât bărbaţii. O explicaţie a fost mândria bărbaţilor de a părea mai puternici şi astfel şi-au notat durerea cu note mai mici.

Unul dintre autorii studiului, Atul Butte nu crede în această explicaţie şi consideră că anumite cauze biologice a determinat această diferenţă, relatează ediţia electronică a New York Times.

Un alt posibil răspuns este îndreptat către hormonii sexuali ai celor două genuri, cei feminini ar provoca o intenisitate mai mare a durerii.

Ne puteți urmări și pe Google News