După un sfert de secol, ruşii riscă să-l aibă în continuare pe Vladimir Putin la cârma ţării

După un sfert de secol, ruşii riscă să-l aibă în continuare pe Vladimir Putin la cârma ţării Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Vladimir Putin se află la putere de aproape un sfert de secol. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susţine că nu are rivali la alegerile prezidențiale.

Vladimir Putin nu are niciun rival credibil care să-i conteste puterea, a apreciat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Declaraţia a fost făcută într-un moment în care Moscova lansează pregătirile pentru alegerile prezidenţiale. Acestea sunt preconizate pentru luna martie a anului viitor, relatează AFP.

Camera superioară a Parlamentului rus urmează să stabilească în decembrie data viitoarelor alegeri prezidenţiale. Acestea care ar trebui să aibă loc probabil în 17 martie, potrivit media ruse. Preşedintele rus, aflat la putere de un aproape un sfert de secol, nu a anunţat încă dacă îşi va înainta candidatura.

exerciții de apărare

exerciții de apărare

Vladimir Putin, fără concurenţi în Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului,Dmitri Peskov, a subliniat marţi, că „Putin este, bineînţeles, politicianul şi actorul de stat nr.1 în ţară".

Ne puteți urmări și pe Google News

Părerea mea este - poate că nu am dreptul să o spun - că astăzi el nu are niciun concurent în Rusia şi nici nu poate avea unul", a spus Peskov.

După invazia în Ucraina, Rusia şi-a intensificat şi mai mult represiunea împotriva opoziţiei. Încarcerându-i şi forţându-i să ia calea exilului pe principalii detractori ai lui Vladimir Putin. Dar şi un număr mare de anonimi care se opun războiului.

Kremlinul a modificat Constituţia rusă în 2020, permiţându-i liderului rus să mai exercite două mandate după cel care se încheie în 2024, care ar fi trebuit să fie ultimul.

Astfel, Putin poate rămâne la Kremlin până în 2036, când va împlini 84 de ani, notează Agerpres.

Preşedintele rus, cel mai popular politician din Rusia. Opoziția nu crede în astfel de sondaje

Sondajele de opinie arată că, în luna august, aproximativ 70% din populație susține armata rusă în Ucraina. Deși cifrele arată favorabil pentru Vladimir Putin, politicienii din opoziție și unii diplomați occidentali nu cred în aceste sondaje.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a comentat şi victoria zdrobitoare a partidului de guvernământ Rusia Unită în cadrul locale din septembrie. Acestea sunt considerate drept o farsă de către opoziţia liberală şi Occident. El spune că „nivelul de sprijin pe care l-au obţinut liderii regionali în funcţie este o dovadă că preşedintele se bucură de acelaşi sprijin”.

(După APF)