Evenimentul ZileiInternationalRușii fac prăpăd în Ucraina. Imagini din dronă cu un sat distrus complet de bombardamente

Rușii fac prăpăd în Ucraina. Imagini din dronă cu un sat distrus complet de bombardamente

Rușii fac prăpăd în Ucraina. Imagini din dronă cu un sat distrus complet de bombardamente
Ucraina se află în război contra Rusiei de 82 de zile. Situația în unele regiuni este extrem de gravă, bombardamentele distrugând spitale, școli, chiar și blocuri locuite sau case. Satul Oleksandrivka, din regiunea Herson, a fost intens bombardat, fiind distrus în totalitate. Imaginile surprinse de ucraineni din dronă au fost făcute publice.

Dezastrul din Ucraina ia amploare. Satul Oleksandrivka, din regiunea Herson, a fost bombardat intens de trupele ruse și distrus complet. Imaginile surprinse de ucraineni cu ajutorul unei drone au fost făcute publice.

În imagini se văd casele distruse în totalitate, însă și tancuri rusești aflate în apropierea satului. Din păcate, Oleksandrivka se alătură altor orașe distruse în războiul din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, liderul pro-rus al regiunii Herson susținea că regiunea se află „100% sub controlul și protecția” forțelor rusești. În același timp, ucrainenii susțin că rușii pregătesc terenul pentru referendumuri în Herson și Zaporojie.

„Există instrucţiuni din partea Moscovei ca în câteva luni să se ajungă la organizarea unui referendum. În acest moment, ei nu înţeleg încă foarte clar despre ce să fie acest referendum, dar se vor concentra pe pregătirea terenului pentru consultare”, a declarat oficialul ucrainean, citat de agenția Unian.

Consilierul citat a menţionat că „ruşii încearcă să-şi consolideze prezenţa pe cât pot” nu doar în orașul Energodar, din regiunea Zaporojie, ci și în alte părți.

Rușii nu pregătesc referendum doar în Ucraina. O regiune din Georgia vrea să revină la patria mamă

Rusia pare să fie considerată „acasă” de unele regiuni separatiste din Georgia. Osetia de Sud, regiune pro-rusă, dorește să redevină parte din Federația Rusă și a organizat un referendum pentru asta, pe 17 iulie. „Ne întoarcem acasă!”, susține Anatoli Bibilov, „președintele” aflat încă în exercițiu.

Bibilov a „semnat un decret privind organizarea unui referendum în republica Osetia de Sud”, a declarat biroul său de presă într-un comunicat transmis la finalul săptămânii trecute. Oficialii vor integrarea acestui teritoriu în Rusia, relatează France Presse, citată de Agerpres.

„A venit momentul să ne unim odată pentru totdeauna. Osetia de Sud şi Rusia vor fi împreună. Este începutul unei mari noi istorii”, a adăugat „președintele” aflat încă în exercițiu.

Anatoli Bibilov este un apropiat a lui Vladimir Putin, însă acesta nu a reușit să fie reales în funcția de „preşedinte”. Succesorul său va fi Alan Gagloev. Rusia și-a exprimat speranța că noul ales va ști să asigure „continuitatea” în relațiile cu Moscova.


Accesează: