Ruşii au interzis la Valentine’s Day

Ruşii au interzis la Valentine’s Day

Guvernul regiunii ruse Belgorod a anunţat, ieri, că se opune oricărei forme de a sărbători în spaţii publice ziua de Sfântul Valentin, "o sărbătoare care contravine culturii ruse", scrie AFP.

"Suntem contra implantării sărbătorilor catolice în regiunea noastră", unde 97% din populaţia locală este ortodoxă, a declarat Nikolai Bezlutski, membru în administraţia regiunii Belgorod.

"Cei care vor dori să sărbătorească Sfântul Valentin în intimitate, o vor putea face. Nicio pedeapsă nu a fost instituită", a subliniat Bezlutski. Permis la petreceri de apartament Nicio petrecere nu este prevăzută la Universitatea Belgorod, care va celebra pe 15 februarie "ziua tinerilor ortodocşi", a declarat Alexandre Pyj, purtătorul de cuvânt al universităţii.

"Dacă studenţii vor dori să petreacă între ei de Sfântul Valentin, nu există nicio obiecţie", a adăugat Pyj. Interzis oficial la inimioare şi dovleci

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un document intitulat "Măsuri pentru asigurarea securităţii spirituale a regiunii Belgorod", autorităţile din această zonă au decis "să nu autorizeze petrecerile de Sfântul Valentin şi de Holloween în stabilimentele culturale, educative şi alte administraţii orăşeneşti şi departamentale din această regiune".  Documentul a fost aprobat în luna martie 2010 de către guvernul regional împreună cu arhiepiscopul Bisericii ortodoxe ruse din Belgorod.

Puţin cunoscută până în urmă cu 10 ani, sărbătoarea de Sfântul Valentin reprezintă în prezent o adevărată mană cerească pentru comerţul din Rusia. Magazinele vând numeroase cărţi poştale şi obiecte în formă de inimă, iar restaurantele le propun clienţilor meniuri speciale cu această ocazie.

Însăşi soţia preşedintelui rus Dmitri Medvedev este unul dintre opozanţii sărbătorii occidentale. În 2008, aceasta a lansat o versiune „100% rusească” a zilei de Sfântul Valentin, pe care a denumit-o „Ziua familiei, a dragostei şi a fidelităţii”, pe care ruşii o celebrează pe 8 iulie.