Rusia vrea să stârnească certuri în Germania. Acțiuni de spionaj de amploare. Democrația este în pericol

Rusia vrea să stârnească certuri în Germania. Acțiuni de spionaj de amploare. Democrația este în pericol

Operațiunile de spionaj ale Rusiei în Germania devin tot mai dure și mai violente, susțin reprezentanți din serviciile de informații nemțești. Democrația este în pericol.

Thomas Haldenwang, reprezentant al Serviciului de Informații Interne din Germania, a dezvăluit că Rusia manifestă un interes deosebit pentru politica nemțească. Potrivit agentului din serviciile secrete, operațiunile de spionaj rusesc sunt la fel de active ca cele din perioada Războiului Rece.

Politica din Germania, în atenția Rusiei

Avocatul Thomas Haldenwang, președintele Oficiului Federal pentru Protecția Constituției din Germania, structură aflată în cadrul Serviciului de Informații Interne, titulatura oficială a serviciului de informaţii interne german, a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la operațiunile de spionaj demarate de Rusia.

Șeful oficiului pentru Protecția Consituției a transmis că Rusia manifestă “un interes informativ foarte complex în Germania în aproape toate domeniile de politică”. Conform agentului, metodele pe care Rusia le adoptă la momentul actual sunt „mai dure, iar mijloacele mai brutale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Thomas Haldenwang făcea referire la crima asupra unui bărbat georgian din Berlin, care a avut loc în anul 2019. Autoritățile germane au ajuns la concluzia că omorul a avut loc pe fondul spionajului rusesc.

Rusia vrea să stârnească conflict

Moscova vrea să creeze dispute între diverși demnitari din Germania, potrivit ultimelor informații apărute în presa internațională. De exemplu, pe fondul răspândirii noului coronavirus, unii politicieni din Germania au propus noi abordări ale pandemiei în cauză pentru a da naștere unor controverse referitoare la campania de vaccinare sau vânzarea măștilor sanitare.

Bruno Kahl, preşedintele agenţiei de informaţii externe a Germaniei (BND),  a declarat că „sunt făcute încercări cu toate metodele posibile pentru (ca aceşti actori statali) să obţină avantaje şi pentru a provoca disensiuni între statele occidentale”.

Potrivit reprezentantului BND, au loc mai multe modificări ale principiilor etice. Agenții de informații recurg la metode dure și nemiloase pentru a-și atinge scopul. „Gândiţi-vă numai la predominanţa altor puteri care vor să-şi impună punctul de vedere asupra noastră”, a spus Bruno Kahl.

Democrația din Germania este în pericol

Pe măsură ce extrema dreapta câștigă pe scena politică, democrația este pusă în pericol, potrivit președintelui Oficiului Federal pentru Protecția Constituției din Germania. Unii politicieni ai acestor grupări acționează ca „piromani intelectuali şi sprijină cu ajutorul ideologiei această mişcare”.

“Această activitate tot mai profesională, conspiraţionistă, planificată şi ţintită poate duce la o spirală a radicalizării”, a mai spus Thomas Haldenwang, susținând că există o propagandă politică în mediul online în acest sens, care ia amploare din ce în ce mai mult.

Nu în ultimul rând, sunt puse sub semnul întrebării anumite atacuri teroriste și diverse legături ale grupărilor de acest fel cu partidele de extremă dreaptă. Un număr mare de islamişti radicali ar putea comite atacuri în orice moment, conform stirileprotv.ro.