Rusia nu reușește să îngenuncheze Ucraina din punct de vedere energetic. Câmpul pe care se dau lupte grele

Rusia nu reușește să îngenuncheze Ucraina din punct de vedere energetic. Câmpul pe care se dau lupte grele Sursa foto: Twitter

Autoritățile ucrainene informează că au fost "mobilizate eforturi" pentru repararea avariilor și restabilirea alimentării cu energie electrică. În timp ce atacurile au afectat o parte semnificativă a capacităţii de generare și transport a energiei electrice, cel puțin 30% , sistemele au o capacitate de rezervă semnificativă, ceea ce înseamnă că locuitorii din aproape întreaga Ucraina au energie electrică.

În parte, acest lucru se datorează faptului că a scăzut cu cel puţin 35% consumul de energie electrică de la începutul invaziei ruse, potrivit lui Volodimir Omelcenko, expert în energie ucrainean de la Centrul Razumkov. El asigură pentru LA RAZÓN că marii consumatori, în mare parte giganți industriali din estul și centrul țării, au fost nevoiți să-și paralizeze activitățile. În plus, ucrainenii au răspuns la apelul autorităților lor de a reduce consumul de energie electrică, în special în timpul orelor de vârf dimineața și seara.

Consumul a scăzut cu 20% în cursul săptămânii în anumite părți ale Ucrainei, ajutând la evitarea întreruperilor de curent, deoarece echipele de reparații erau ocupate cu refacerea infrastructurii deteriorate în timpul atacurilor rusești care au continuat la sfârşitul săptămânii trecute. Iristina Șumska din Lviv a economisit și ea energie după ce infrastructura critică a orașului a suferit trei atacuri săptămâna trecută: "Nu am folosit mașina de spălat de o săptămână și am trecut la încălzirea apei pe aragaz în primele zile". De asemenea, este mai întuneric în interiorul marilor supermarketuri, deoarece autoritățile locale au vizat în mod special marile afaceri pentru a reduce consumul de energie electrică.

Potrivit lui Olexii Danilov, șeful Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei, Rusia dispune doar o mică parte din "stocul" său de rachete de precizie, ceea ce înseamnă că este în scădere capacitatea sa de a efectua atacuri. Totuşi, a trecut la utilizarea dronelor kamikaze produse în Iran, care sunt mult mai ieftine. "Acţionează ca niște chibrituri", a subliniat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Armatei Ucrainene, Nataliia Gumeniuk. "Daunele lor directe sunt neglijabile, dar provoacă incendii care pot provoca distrugeri mai mari". Potrivit oficialilor americani, citați de ziarul "Washington Post", Iranul se pregătește să livreze Rusiei primul său lot de rachete balistice Fateh-110 și Zolfaghar. Rachetele sunt capabile să lovească ținte aflate la 300 până la 700 de kilometri distanță.

Ne puteți urmări și pe Google News

Livrările de arme moderne pentru apărarea aeriană în Ucraina au devenit astfel o prioritate, iar Franța a devenit ultima țară care a promis că va livra rachetele sol-aer cu rază scurtă de acțiune "Crotale" în termen de două luni. Potrivit experților ucraineni, țara are nevoie de diverse tipuri de sisteme, cu game diferite, pentru a crea un sistem foarte complex.

Cu toate acestea, Mikola Bielieskov, un analist militar, subliniază că rachetele rusești nu pot face nimic pentru a provoca daune trupelor ucrainene de pe front: "Progresul pe câmpul de luptă rămâne esențial". Surse ruseşti susţin că Ucraina și-a reînnoit ofensiva la Herson sâmbătă, pretinzând că nu a avut succes, în timp ce duminică armata ucraineană a raportat că 300 de soldați ruși au căzut în luptă.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în Statele Unite, subliniază în cel mai recent raport că Rusia continuă să efectueze "deportări masive și forțate" de ucraineni, care "probabil echivalează cu o campanie de epurare etnică deliberată". Grupul de reflecție notează că oficialii ruși "au admis în mod deschis că au dat copii din zonele ocupate ale Ucrainei unor familii ruse spre adopție".

sursa: larazon.es